ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Cumpănașu a declarat miercuri, după discuția cu ministrul de Interne, că Mihai Fifor a fost de acord, în principiu, cu propunerea sa de a fi înființată Poliția Școlilor în cadrul Jandarmeriei Române și urmează ca unchiul Alexandrei să revină cu un draft de proiec, scrie Mediafax.
 
Cumpănașu spune că această structură pe care o propune ar putea să ajute poliția cu informații. 

„Domnul ministru a fost, de principiu, de acord, urmează ca în zilele următoare să vin cu draft de proiect pe care l-am construit împreună cu colegii mei care se ocupă de ordine publică în Coaliție (Coaliția pentru Dezvoltarea României, n.r.). Această poliție a școlilor înseamnă de fapt, câte un jandarm la fiecare unitate școlară de învățământ liceal, care să aibă și acces - să modificăm legea- în interiorul unității de învățământ, astfel încât elevii să se simtă în siguranță”, a declarat Alexandru Cumpănașu.

Declarațiile au fost lansate la ieșirea din Ministerul de Interne, unde unchiul Alexandrei a avut o discuție cu ministrul de Interne, Mihai Fifor.

„A rămas să vin cu proiectul și să discutăm, dar de principiu este de acord cu această instituție care să funcționeze în cadrul Jandarmeriei Române”, mai spune Cumpănașu.
 
Într-un mesaj postat anterior pe Facebook, Cumpănașu scria:

„Racolarea fetelor de la vârste fragede prin metode diverse pt prostitutie, coruperea tinerilor sa consume droguri, rechinii care dau tarcoale pt violarea si santajarea fetelor, organizarea in grupuri infractionale pt colectarea de "taxa de protectie" de la elevi sunt doar cateva dintre grozaviile care au devenit un fenomen scapat de sub control de catre stat. De aceea voi propune Ministrului de Interne infiintarea Politiei Scolilor, astfel incat la fiecare liceu din Romania sa existe cel putin un jandarm in uniforma si scolile in loc sa faca tot felul de smecherii cu firme de paza care angajeaza tot felul de batranei de care nu se sperie nici musca mai bine platesc mai putini bani Jandarmeriei si pe tot parcursul orelor acesta vegheaza si intervine in forta”.