ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Cursa către zero” este o campanie globală de mobilizare a conducerii și sprijinului întreprinderilor, orașelor, regiunilor și investitorilor pentru o redresare sănătoasă, rezistentă și fără emisii de carbon, care să prevină amenințările viitoare, să creeze locuri de muncă decente și să deblocheze o creștere durabilă și favorabilă incluziunii, se arată în descrierea site-ului C40 Cities. Între obiectivele demente: 0 carne, 0 lapte, 0 mașini. Adică „nu vei deține nimic și vei fi fericit”. 17 primari din România au spus „da”!

Cursa Orașelor către Zero este un track al Race to Zero doar pentru orașe, în cadrul căruia orașele se unesc pentru a-și demonstra sprijinul pentru o acțiune climatică incluzivă, în conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris, se susține în propaganda globalistă de pe site-ul recomandat de Forumul Economic Mondial. Toate au legătură și cu așa-zisul „Oraș de 15 minute”, o închisoare „inteligentă” pe model de țarc în aer liber pentru locuitorii orașelor, proiect care se află și în România pe banca parlamentarilor.

Orașele partenere la nivel mondial C40, ICLEI, Convenția globală a primarilor, CDP, UCLG, WRI și WWF colaborează pentru a recruta 1 000 de orașe pentru Cursa către Zero.
 
Colaborarea lor asigură alinierea orașelor cu privire la obiectivele științifice necesare pentru a atinge un viitor net zero și oferă sprijin orașelor care se înscriu în campanie.
 
Acest parteneriat asigură, de asemenea, că angajamentul "Cursa orașelor către zero" este în concordanță cu parametrii de raportare existenți și nu necesită sarcini suplimentare de raportare. 

Prin angajamentele lor față de Acordul de la Paris, orașele din întreaga lume lucrează deja pentru atingerea obiectivelor din cadrul Race to Zero. 
 
Înscrierea în Cursa orașelor către Zero va fi un semnal puternic pentru guvernele naționale că orașele sunt pregătite și dispuse să colaboreze cu ele pentru a-și atinge cele mai înalte ambiții climatice.

Orașele care semnează Cursa orașelor către Zero trebuie să se angajeze la următoarele: 

Să susțină public următoarele principii:

- Recunoaștem urgența climatică globală. 
 
- Ne angajăm să menținem încălzirea globală sub obiectivul de 1,5°Celsius din Acordul de la Paris.
 
- Ne angajăm să plasăm acțiunea climatică incluzivă în centrul tuturor deciziilor urbane, pentru a crea comunități prospere și echitabile pentru toată lumea. 

- Îi invităm pe partenerii noștri - lideri politici, directori executivi, sindicate, investitori și societatea civilă - să ni se alăture în recunoașterea urgenței climatice globale și să ne ajute să realizăm acțiuni bazate pe știință pentru a o depăși.

- Să ne angajăm să atingem nivelul zero (net) în anii 2040 sau mai devreme, sau cel târziu până la jumătatea secolului, în conformitate cu eforturile globale de limitare a încălzirii la 1,5°Celsius. 

Înainte de COP26, să explice ce măsuri vor fi luate pentru a atinge nivelul zero net, în special pe termen scurt și mediu. Stabiliți un obiectiv intermediar care să fie atins în următorul deceniu și care să reflecte o parte echitabilă din reducerea globală de 50% a emisiilor de CO2 până în 2030, identificată în Raportul special al IPCC privind încălzirea globală de 1,5°Celsius.

Treceți imediat la planificarea a cel puțin o acțiune climatică incluzivă și echitabilă, așa cum este enumerată pe www.citiesracetozero.org, care va contribui la plasarea orașului dvs. pe o cale de reziliență în concordanță cu obiectivul de 1,5°Celsius din Acordul de la Paris și începeți punerea în aplicare nu mai târziu de 2022.
 
Raportați progresele înregistrate anual, începând nu mai târziu de 2022, către uzualul dumneavoastră sau către platforma de raportare recomandată, se scrie în materialul de propagandă globalistă.
 
Pe lista „Cities Race to Zero” se află și numeroase orașe din România: Aiud, Alba Iulia, Bîrlad, Botoșani, Brașov, Buzău, Câmpina, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Lugoj, Moinești, Petroșani, Pitești, Suceava, Tulcea, Zalău.
 
Între obiectivele demente asumate de acești primari:
„0 kg consum de carne”
„0 kg produse lactate”
„3 articole vestimentare noi de persoană pe an”
„0 vehicule private” deținute
„1 zbor pe distanță scurtă (mai puțin de 1500 km) la fiecare 3 ani de persoană”.