ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul prim-ministru al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a fost recompensată cu o bursă de prestigiu la Universitatea Harvard, transmite LifeSiteNews.

După cum informează Centrul Berkman Klein (Centrul) de la Harvard, "Centrul Berkman Klein pentru Internet și Societate de la Universitatea Harvard este încântat să o anunțe pe Jacinda Ardern ca fiind prima sa bursă Knight Tech Governance Leadership Fellow".

Ardern însăși susține că va "aborda daunele online... și extremismul violent online", explicând că "Tehnologiile emergente, cum ar fi inteligența artificială, prezintă oportunități uriașe pentru a aborda daunele online, dar și provocări".

Potrivit Centrului, ai cărui foști bursieri au lucrat cu Matt Taibbi la The Twitter Files, Ardern va fi în fruntea luptei împotriva unei noi amenințări - "daunele algoritmice".

În plus, ea va lucra îndeaproape cu conducerea BKC pentru „a explora provocările emergente ale guvernanței pentru a se proteja împotriva daunelor algoritmice într-un moment critic al proliferării explozive a instrumentelor de inteligență artificială generativă.”

Numirea ei vine la câteva luni după publicarea unui studiu important privind coordonarea internațională a cenzurii și supravegherii online. Supranumit "Complexul industrial al cenzurii", această rețea în continuă expansiune de "verificatori de fapte" sancționați de stat a fost explicată în detaliu în amplul raport al lui Matt Taibbi.  

Acesta este contextul în care are loc numirea lui Ardern - cel al unui efort coordonat și vast de supraveghere și suprimare, care, pentru a-l cita pe Michael Shellenberger, "combină metode consacrate de manipulare psihologică... cu instrumente foarte sofisticate din domeniul informaticii, inclusiv inteligența artificială. Liderii complexului sunt conduși de teama că internetul și platformele de socializare dau putere personalităților și opiniilor populiste, alternative și marginale, pe care le consideră destabilizatoare".

După cum expune Taibbi:

În urmărirea acestui prim obiectiv, organizat vag în jurul unui lucru pe care l-am numit "Lista", Racket a primit oameni precum Lowenthal și Geneve Campbell, (fostă membră a Centrului Berkman Klein de la Harvard). Cu experiența lor în spațiul "anti-disinformare", Andrew și Geneve au ajutat o echipă de jurnaliști și cercetători să alcătuiască ceea ce sperăm să fie un kit de pornire accesibil pentru cititorii obișnuiți care speră să se familiarizeze cu cele mai mari nume organizaționale din "CIC".

Complexul Cenzură-Industrială și-a găsit un nou campion în Ardern, care a afirmat în mod infamant că "vom continua să fim singura voastră sursă de adevăr" pe tema COVID-19 atunci când a fost prim-ministru al Noii Zeelande în 2020.
 
 
Monopolul lui Ardern asupra veridicității a fost citat în anunțul numirii sale ca fiind o calificare majoră pentru noul său rol. 

Ardern este, de asemenea, remarcată pentru rezultatele excepționale ale politicii sale de sănătate publică bazate pe date și dovezi în timpul luptei națiunii sale cu criza COVID.

Politicile sale "bazate pe dovezi" au dus la diviziuni acerbe în Noua Zeelandă, în special între cei vaccinați și cei nevaccinați.  

După cum a relatat New York Times la demisia sa în ianuarie 2023, această "icoană liberală pătată" a condus o abordare extremă "Zero COVID", inclusiv prin implementarea unei "închideri atât de severe încât până și recuperarea unei mingi de crichet pierdute din curtea unui vecin era interzisă".
 
 
(Jacinda te învață cum să-ți faci o mască)