ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eugen Sechila, un bucureștean de 42 de ani, dintre care 16 i-a petrecut în Legiunea Străină a Armatei Franceze, revenind în România a început să desfășoare cursuri de supraviețuire și tabere pentru adolescenți și adulți, despre care ActiveNews a relatat în vara anului 2019. După începerea stării de urgență cauzate de pandemia de coronavirus, cursurile organizate de Eugen Sechila au trecut în mediul online, în ultima săptămână fiind difuzate două astfel de sesiuni de instruire pe Facebook. Următoarea va avea loc duminică seară, 5 aprilie 2020, la ora 19:00, anunță evenimentul organizat de Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”, împreună cu REDUTA - Școală de supraviețuire.

„Duminică, 5 aprilie, ora 19:00, intrăm în direct cu partea a treia a cursului online de supraviețuire. Vom discuta despre autonomia alimentară, hidrică și energetică și, totodată, despre esențial vs. accesoriu în supraviețuire.

Va fi alături de dumneavoastra Eugen Sechila, 42 de ani, din care 16 ani în Legiunea Străină și 4 ani consultant militar în Africa Subsahariană.

Cei 16 ani petrecuți în Legiunea Străină, Regimentul Parașutist (2eme Regiment Etranger des Parachutistes) au fost dedicați formării militare și aplicării acesteia pe teatrele de operațiuni din Orientul Mijlociu, Africa Ecuatorială și Subsahariană, Balkani. Misiuni și operațiuni efectuate în Afghanistan, Africa Centrală, Coasta de Fildeș, Gabon, Tchad, Guyana Franceză, Polinezia Franceză și Macedonia.

Echipier integrat în Grupul Commando Parașutist (GCP) al regimentului sau, se sprijină pe o formare militară lungă și riguroasă: echipier commando parașutist timp de 12 ani, numeroase stagii, din care cele mai importante sunt: „Chuteur Operationnel” – calificativ militar pentru salturile operaționale cu parașuta la mare înălțime, CEFE (Centre d’Entrainement en Foret Ecuatorial) – Guyana, Commando Monitor și Commando Instructor obținute la CNEC (Centre Național d’Entraînement Commando), numeroase stagii de perfecționare în combat urban și în combat corp la corp.

Printre decorații și distincții cităm Valoarea Militară cu stea de aur (FR) și Combat Infantry Badge (US).

Experiență de combat și misiuni conjuante cu forțele speciale USA și Române.

Cei patru ani de consultanță militară și de securitate s-au derulat în Niger, în zona lacului Tchad, în față amenințărilor teroriste ale Al-Qaida Maghreb Islamique și Boko-Haram”, este descrierea evenimentului de duminică seară - al treilea curs live de supraviețuire.