ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Administrativă Supremă a Republicii Cehe a decis că măsura guvernamentală care permite accesul în restaurante, cluburi și hoteluri doar persoanelor vaccinate anti-Covid sau recuperate din boală nu este legală, a anunțat miercuri presa cehă, potrivit Radio Prague International.

Măsura, impusă de Ministerul ceh al Sănătății în timpul guvernului anterior, nu este acceptabilă deoarece statul nu îi poate obliga pe cetățeni să se injecteze cu un vaccin opțional, a motivat judecătorul Petr Mikeš.

Decizia va intra în vigoare pe 9 februarie
 
Începând cu această dată, nu va mai fi necesară prezentarea unei dovezi de vaccinare sau de recuperare recentă din boală pentru a intra în restaurante, hoteluri sau în spații destinate prestării de servicii, a precizat premierul Cehiei, Petr Fiala, într-un comunicat emis miercuri seara târziu și citat de Reuters.
 
În plus, guvernul va renunța la testarea obligatorie în firme și școli începând cu 18 februarie.
 
Se mențin, totuși, măsurile care impun purtarea măștii în interior și limitarea numărului de persoane care pot participa la evenimente publice.