ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Supremă a blocat recent anularea politicii cheie privind imigrația, Title 42, informează Ben Zeisloft, Daily Wire.

Reglementarea, care acordă comandantului suprem autoritatea de a închide granițele ca măsură de urgență pentru a împiedica propagarea bolilor contagioase în Statele Unite, a fost cel mai recent invocată de fostul președinte Donald Trump ca reacție la epidemia COVID.

Familiile solicitante de azil au intentat un proces care l-a determinat pe judecătorul Emmet Sullivan de la Tribunalul districtual din Washington D.C. să ordone administrației Biden să anuleze Titlul 42 până miercuri.

Reprezentanții Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor au avertizat legislatorii că aproximativ 50.000 de imigranți așteptau să intre în Statele Unite odată ce Titlul 42 era revocat. Un ordin al președintelui Curții Supreme, John Roberts, a suspendat însă decizia instanței inferioare.

„Texasul și alte state insistă ca instanța să lase în vigoare Titlul 42. Ordinul de astăzi este un pas în această direcție", a declarat guvernatorul Greg Abbott (R-TX) în urma deciziei. „Acest lucru ajută la prevenirea imigrației ilegale".

Liderii din orașele de frontieră se pregătiseră pentru un aflux de imigranți. Oscar Leeser, primarul democrat din El Paso, Texas, a declarat în weekend stare de urgență în perspectiva anulării Titlului 42.

„Cei ce solicită azil nu sunt în siguranță", a declarat oficialul în cadrul unei conferințe de presă. „Avem sute și sute pe străzi și nu așa tratăm noi oamenii".

Peste 80.000 de imigranți au intrat în El Paso în ultimele patru luni; aproximativ 678.000 de persoane locuiesc în prezent în oraș, unde temperaturile pot scădea sub zero grade în timpul nopților de iarnă.

Leeser nu a exclus ideea de a folosi o bază militară din apropiere pentru a găzdui temporar imigranții, adăugând că oficialii discută opțiunile cu autoritățile de stat și federale.

Citește și Administrația Biden și minciunile cusute cu ață albă privind granița de Sud

4,9 milioane de imigranți au intrat în Statele Unite sub conducerea președintelui Joe Biden, potrivit datelor Federației pentru Reforma Imigrației Americane. Aproximativ 66 de persoane incluse pe lista de monitorizare a teroriștilor au trecut granița între octombrie 2021 și iulie 2022; în cei cinci ani anteriori la un loc, doar 30 de imigranți de pe respectiva listă o trecuseră.

Sullivan a declarat în hotărârea sa din noiembrie că utilizarea Titlului 42 pentru a împiedica imigranții să intre în Statele Unite pentru azil este una „arbitrară".

„Este absurd ca CDC să presupună că poate ignora consecințele oricăror acțiuni pe care alege să le întreprindă în vederea îndeplinirii obiectivelor sale, în special atunci când aceste acțiuni au inclus decizia extraordinară de a suspenda drepturile non-cetățenilor care caută refugiu", a scris el.

Anterior, Departamentul pentru Securitate Internă a promis că va continua să aplice Titlul 42 până la anularea politicii. Secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, a declarat săptămâna trecută că agenția va „procesa dosarele persoanelor reținute la graniță fără documente de călătorie adecvate utilizând reglementările Titlului 8, care stipulează consecințe clare, inclusiv interzicerea accesului în țară pentru o perioadă de 5 ani persoanelor deportate".

Politicile administrației Biden menite să scadă cifra traversărilor ilegale au pus accentul pe „cauzele fundamentale", cum ar fi instabilitatea economică din unele națiuni ale Americii Latine, mai degrabă decât pe creșterea securității la frontieră.

Traducere și adaptare