ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Instanța supremă din Spania a decis că închiderea națională a Spaniei a fost neconstituțională, în urma unui proces intentat de partidul populist Vox, conform InfoWars.

"Deși a lăsat intacte majoritatea termenilor stării de urgență, instanța a declarat că articolele cheie care ordonau populației să nu mai circule pe străzi, cu excepția călătoriilor scurte pentru cumpărături și a deplasărilor inevitabile pentru muncă și alte treburi oficiale, erau neconstituționale", relatează Associated Press.

"Potrivit TVE, hotărârea a spus că limitările privind circulația au încălcat drepturile fundamentale ale cetățenilor și, prin urmare, starea de urgență nu a fost suficientă pentru a le oferi un suport constituțional".

În primele șase săptămâni de izolare, măsurile de a sta acasă au fost atât de stricte încât spaniolii nu aveau voie nici măcar să iasă afară pentru a face exerciții fizice sau pentru a-și plimba câinii.

Într-un caz, poliția a fost chemată după ce un vecin a observat doi frați jucând fotbal în propria curte.

După cum am subliniat anterior, legile de izolare din Spania au fost atât de draconice încât, la un moment dat, autoritățile le-au spus pentru scurt timp cetățenilor că este obligatoriu să poarte măști atunci când înoată în mare.

Timp de mai multe luni, pe timp de caniculă, purtarea măștilor în orice cadru exterior, chiar și pe plaje, era obligatorie.

De asemenea, oamenii primeau amenzi de 2.000 de euro pentru "lipsa de respect" față de un ofițer de poliție în timpul închiderii.

Au apărut, de asemenea, numeroase cazuri în care poliția a bătut oameni pentru că nu purtau măști, în timp ce protestatarii au eliberat la un moment dat o femeie din arestul poliției în timp ce polițiștii încercau să o încătușeze pentru că nu purta o mască de protecție pentru față.

La începutul primului blocaj, elicoptere ale poliției dotate cu difuzoare au fost, de asemenea, folosite pentru a ordona agresiv celor care se aflau pe plajă să plece acasă.

Guvernul spaniol se confruntă acum cu mai multe procese ca urmare a faptului că închiderea a fost declarată ilegală.