ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel București a admis vineri cererea CNSAS de a-l declara pe Traian Băsescu colaborator al Securității. Decizia nu este definitivă, anunță Antena3.

„Admite acțiunea. Constată calitatea de colaborator al Securității în privința pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunțarea se face prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă", se arată în decizia CAB.

Consiliul National de Studierea a Arhivelor Securitatii a cerut în luna mai Curtii de Apel București să se constate calitatea de colaborator al Securitatii a fostului presedinte Traian Basescu. Ulterior, pe numele lui Băsescu a fost făcută și o plângere penală, în care se contesta faptul că nu avea dreptul de a candida si de a fi ales în funcția de Președinte al României, de senator și nici de europarlamentar. Denunțul a fost depus la Parchetul General, care l-a declinat către DNA. 
Dosarul pe care CNSAS l-a depus în instanță pentru a demonstra că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea conține două note pe care fostul președinte le-ar fi scris în 1975. Notele sunt semnate sub pseudonimul „Petrov”.CNSAS susține că Traian Băsescu a fost racolat de fosta securitate când era student la Institutul de Marină din Constanța. Notele sunt din perioada de studenție de la Institutul de Marină, iar Petrov dădea note cu caracter personal despre colegii săi.