Curtea de Apel București a admis vineri cererea CNSAS de a-l declara pe Traian Băsescu colaborator al Securității. Decizia nu este definitivă, anunță Antena3.

„Admite acțiunea. Constată calitatea de colaborator al Securității în privința pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunțarea se face prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă", se arată în decizia CAB.

Consiliul National de Studierea a Arhivelor Securitatii a cerut în luna mai Curtii de Apel București să se constate calitatea de colaborator al Securitatii a fostului presedinte Traian Basescu. Ulterior, pe numele lui Băsescu a fost făcută și o plângere penală, în care se contesta faptul că nu avea dreptul de a candida si de a fi ales în funcția de Președinte al României, de senator și nici de europarlamentar. Denunțul a fost depus la Parchetul General, care l-a declinat către DNA. 
Dosarul pe care CNSAS l-a depus în instanță pentru a demonstra că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea conține două note pe care fostul președinte le-ar fi scris în 1975. Notele sunt semnate sub pseudonimul „Petrov”.CNSAS susține că Traian Băsescu a fost racolat de fosta securitate când era student la Institutul de Marină din Constanța. Notele sunt din perioada de studenție de la Institutul de Marină, iar Petrov dădea note cu caracter personal despre colegii săi.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews