ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chirurgul Mircea Beuran, care a condus secția de chirurgie de la Spitalul Floreasca mai bine de 20 de ani, a câștigat definitiv procesul cu spitalul, după ce a fost demis la începutul lunii ianuarie 2020, informează Antena 3 și Cotidianul.

Medicul cere despăgubiri uriașe, dar și revenirea în funcția de șef al Secției de Chirurgie. Astfel, potrivit deciziei, Bueran se va întoarce în funcția de șef al Secției de Chirurgie, iar spitalul trebuie să îi plătească și despăgubiri uriașe pentru situația dificilă.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București.
 
 
Mircea Beuran a fost dat afară după ce a făcut raportul decesului unei femeii arse în timpul unei operații. 
 
Iată ce comunica Ministerul Sănătății, în ianuarie 2020: 
 
„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB sunt că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că domnul prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III.”
 
În apărarea lui, chirurgul Mircea Beuran a declarat:

„Nu am avut nicio discuție cu echipa de gardă. Nu i-am spus nimănui să intervină. Dacă este să păstrăm realitatea și sensul evenimentelor cum s-au scurs, această pacientă în a noua spre a zecea zi face o complicație într-o dinamică din cursul nopții dimineții, spre dimineață, spre ora vizitei pe care chirurgii în general fac o vizită în secție.

La ora opt și jumătate rezidentul de anul cinci, doctorul Bogdan Dumitriu a făcut vizita și avea deja un prim semnal că această pacientă nu s-a simțit bine în timpul nopții, examinând pacienta care era sub tratament. A observat că pierdem sânge pe tubul de dren din abdomen. Se agrava starea ei generală.

Departamentul de chirurgie unde sunt sălile de operație în urgență că vine o bolnavă care este severă și trebuie să se intervină imediat. Rezidentul de anul cinci a făcut masa operatorie, cât și câmpul operator pe pacient.

Pentru a face câmpul este nevoie să dai cu biocid de trei ori. Doctorul Dumitriu pregătește câmpul operator, i se impută că a mai vărsat ceva din conținut respectiv”, a afirmat Mircea Beuran.