ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a anulat toate hotărârile de Guvern prin care s-a instituit și prelungit Starea de Alertă, Curtea de Apel București a precizat că în cuprinsul celor două Hotărâri de Guvern, „nu sunt invocate dovezi medicale acceptate de OMS, potrivit cărora trecerea prin boală sau vaccinarea cu schema completă atrag imunitate totală de la contractarea acestui virus și determină imposibilitatea transmiterii lui”, scrie Libertatea

Mai mult, instanța a decis obligarea Guvernului României ca, de acum înainte, când va stabili restricțiile pentru cetățeni, să respecte principiul nediscriminării pe criterii de vaccinare sau de trecere prin boală și să ia în calcul doar rezultatele negative ale testelor, conform sursei citate.

„Vaccinarea este și trebuie să rămână o opțiune pentru persoanele care ridică obiecții personale legate de starea lor medicală individuală”, motivează Curtea de Apel București.

 
 
„Tipurile de restricții impuse prin actul contestat reprezintă restrângeri ale drepturilor fundamentale recunoscute în Constituție, Declarația Universală a drepturilor Omului care se pot dispune exclusiv prin lege de către Parlament”, a mai precizat Curtea de Apel.

Curtea de Apel București a mai menționat în motivarea hotărârii sale, că prin adoptarea restricțiilor a fost încălcat principiului egalității de tratament juridic pentru situații identice sau comparabile.  În numele acestui principiu, Curtea consideră că Guvernul României a instituit „măsuri preferențiale disproporționate de acces la manifestări ale vieții publice și private, bazate pe împrejurări care nu au un impact pozitiv demonstrat pentru prevenirea și înlăturarea amenințărilor iminente la adresa vieții, sănătății persoanelor, mediului înconjurător, valorilor materiale și culturale importante ori a proprietății”, potrivit aceleiași surse.

Citiți integral motivarea Curții de Apel București AICI