ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lovitură dură pentru Guvernul absurdistanez: Curtea de Apel Cluj a publicat, marți, motivarea deciziei de anulare a prevederilor menționate în Hotărârea de Guvern, cu privire la condiționarea vaccinării în vederea participării la diferite evenimente. Motivarea vine după ce, în 7 iunie, Curtea de Apel Cluj anula aberația vaccinării sau testării Covid a participanților la evenimente publice și private - spectacole, meciuri, nunți, botezuri ș.a.

Explicațiile judecătorilor, conform Știri pe surse:

"Vaccinarea, așa cum arată chiar hotărârea de guvern, are relevanță doar în ipoteza în care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, or impunerea vaccinării la intrarea în incinta arenei sportive poate fi periculoasă pentru viața și sănătatea acestor persoane, deoarece în anumite situații vaccinul poate avea și efecte negative amplificate de atmosfera competiției sportive la care participă acești spectatori vaccinați la intrarea în incință”.

"Aceste dispoziții discriminatorii nu sunt justificate obiectiv de un scop legitim atât timp cât există metode de atingere a scopului asigurării sănătății populației prevăzute chiar în actul administrativ normativ atacat care ar fi suficiente să asigure scopul propus”

"De asemenea, la momentul adoptării hotărârii, salariul mediu net în România era de aproximativ  3.500 de lei fără să vorbim de venitul minim pe economie și de faptul că există persoane care nu au nici măcar acest venit. Or, efectuarea unui test RT-PCR sau a unui test antigen rapid trebuie să se realizeze la un laborator medical care să certifice exactitatea rezultatului testului și cum aceste teste nu sunt gratuite foarte multe persoane nu vor avea posibilitatea financiară să efectueze acest test și prin urmare vor fi nevoite să recurgă la vaccin care este gratuit pentru a putea participa la aceste activități”
 
Motivarea integrală poate fi descărcată de AICI (format .pdf)