ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel Constanța a amânat încă o dată, miercuri, pentru data de 5 iunie, pronunțarea în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, este judecat pentru că ar fi obținut ilegal fonduri europene, scrie stiripesurse.ro.

Decizia pe care o vor lua judecătorii nu va fi definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe 22 mai, judecătorii amânaseră pronunțarea în acest dosar pentru data de 29 mai.

DNA a cerut instanței condamnarea IPS Teodosie la perioada maximă prevăzută de lege și achitarea prejudiciului creat, de aproape 1,4 milioane de lei, în timp ce avocatul acestuia a solicitat achitarea clientului său. Avocatul lui Teodosie, Maria Vasii, a precizat că Arhiepiscopia Tomisului nu a fost notificată de Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) privind nereguli cu suprafețele de teren pentru care au fost cerute fonduri europene.

Arhiepiscopul Tomisului a spus în fața instanței de judecată că faptele din rechizitoriul întocmit de anchetatori în acest dosar nu există, precizând că nu se simte incriminat de nicio acuzație care i se aduce.