ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Justiție a UE a respins plângerile Ungariei și Slovaciei pe tema cotelor de refugiați.

Potrivit BBC, Curtea de Justiție a UE  a respins miercuri plângerile formulate de Ungaria și Slovacia pe tema politicii de imigrație a UE. Astfel, menține dreptul autorităților de la Bruxelles de a obliga statele membre să preia solicitanți de azil conform sistemului de cote.

La începutul acestui an, Ungaria și Slovacia au decis să conteste legalitatea planului lansat în septembrie 2015 de Bruxelles pentru a ajuta Grecia și Italia, supuse unei presiuni imense din partea valului mare de refugiați care fug de conflictele din Orientul Mijlociu, Africa și Asia.

Ungaria și Slovacia, la fel ca Republica Cehă și România, au votat contra cotelor obligatorii, însă celelalte state membre UE au votat în favoarea acestei lor.

Conform planului, Ungaria avea obligația de a primi, într-o primă fază, 1.300 persoane (peste 2.300 la final) și Slovacia circa 800 (peste 1.400 la final), însă până la 31 august Ungaria nu primise niciun solicitant de azil relocat, iar Slovacia doar 16.