Cutremur cu magnitudinea de 5,0 în apropiere de Arad. O FIRMĂ DIN UNGARIA face EXPLORĂRI DE GAZE DE ȘIST ÎN ZONĂ pentru MOL Group. Un al doilea cutremur, de 3,2 grade după 38 de minute - ACTUALIZARE

În această seară, la 20:26, la doar 17 km de Arad, s-a produs un cutremur cu magnitudinea estimată de 5,0. Seismul s-a simțit în Croația, România, Ungaria și Serbia.
ACTUALIZARE: Un al doilea cutremur s-a produs în județul Arad, marți seara, de această cu magnitudinea de 3,2 grade, potrivit INCDFP.
Seismul s-a produs la ora 21.04, la o adâncime de de 10 km.
Cutremurul de suprafață a fost simțit în mai multe localități din Banat, Crișana și Ardeal. Unii oamenii s-au speriat și au ieșit pe străzi. Autoritățile verifică dacă există pagube.
Valul de cutremure din zona de vest a țării aduc din nou în discuție efectele pe care lucrările de explorare sau exploatare a gazelor de șist le au asupra mediului, scrie ecologic.rec.ro: Cu toate că autoritățile încearcă să convingă populația că mișcările seismice au avut cauze naturale și că această zonă este cunoscută ca fiind una seismică care s-a reactivat, oamenii cred că seismele au fost declanșate de explorările pe care o firmă le-ar fi făcut în această zonă.
Totul a început în anul 2015 când Panfora Oil & Gas, o firmă înregistrată în România, dar subsidiară a MOL Group, a cerut mai multor proprietari de terenuri de la graniță să îi permită să facă prospecțiuni pe parcelele lor. Oamenii, crezând că firma dorește să exploateze gazele de șist, au refuzat.
După câțiva ani aceeași firmă a reușit să cumpere nouă hectare de teren în zonele Curtici și Dorobanți și a început formalitățile pentru obținerea autorizațiilor de mediu și de urbanism în vederea pornirii lucrărilor de explorare.
Într-un comunicat transmis de investitorii maghiari pentru clarificarea situației se menționează că explorările pe care compania intenționează să le facă vizează zăcămintele convenționale de gaze, nu cele de gaze de șist, iar măsurători 3D se vor face exclusiv pe drumurile publice.
Cu toate acestea, ulterior Panflora Oil & Gas SRL a început formalitățile de obținere a autorizațiilor și a acordurilor de mediu pentru construcția și punerea în funcțiune a mai multor sonde de explorare în zonele Dorobanți și Curtici.
Acest fapt a alimentat suspiciunea locuitorilor din această zonă, care fac legătura între adâncimea mică la care au avut loc cutremurele din ultimele zile și explorările de gaze. Că este vorba de gaze de șist sau de zăcăminte convenționale de gaze nu contează prea mult pentru cei care acum se văd nevoiți să își repare casele afectate de mișcările seismice, scria Matei Dumitru pentru sursa citată.

la lupta pentru Adevăr!
Pe același subiect

Ce conțin Documentele Pfizer? Dr. Naomi Wolf prezintă: "Cea mai mare crimă împotriva umanității din istorie: 11 dezvăluiri din documentele Pfizer despre vaccinuri" - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ

Tucker Carlson: "Sistemul se prăbușește sub ochii noștri!"

Bill Gates s-a sucit: Apocalipsa Climatică NU mai vine!

Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

Guvernul Regatului Unit recunoaște că dârele chemtrails sunt reale

Dracul Globalist încearcă să domolească Focul pentru ca Broscuța să ațipească la loc în Ceaun
Recomandările noastre

Tandemul Poturaev - Bănescu și Hristosul de Plastic

Tucker Carlson: "Sistemul se prăbușește sub ochii noștri!"

Dracul Globalist încearcă să domolească Focul pentru ca Broscuța să ațipească la loc în Ceaun

Muzicieni și credincioși pentru Mănăstirea Turnu: Concert Caritabil TRONOS, TRONOS JUNIOR și RIBALE WEHBE pentru reconstrucția Mănăstirii Turnu, aproape distrusă după un incendiu devastator. Veniți Sâmbătă, 23 Septembrie, la Ploiești! - VIDEO
Secțiuni: Eveniment Locale Prima pagină Știri
Persoane: Gheorghe Mărmureanu
Subiecte: cutremur Gaze de șist România
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (3)