Dacă teza de doctorat a generalului Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a dispărut în vara lui 2015 de la Biblioteca Națională a României, cea a unui alt nume greu din SRI, generalul  Dumitru Dumbravă, a fost dovedită ca fiind plagiat, motv pentriu care organismul în domeniu a decis să-i retragă titlul de doctor fostului secretar general al SRI. 

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis retragerea titlului de doctor al generalului Dumitru Dumbravă, despre care jurnalista Emilia Șercan a scris, în PressOne, că și-a plagiat teza de doctorat.  

Propunerea CNADCU urmează să ajungă la avizare către o nouă comisie din cadrul instituției, care apoi va înainta cererea de retragere a titlului de doctor către Ministerul Educației. La rândul său, Ministerul Educației va emite un ordin de retragere a titlului.
 
De altfel, Comisia de Etică a Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul” (ANIMV) din subordinea SRI a confirmat, în septembrie 2018, într-un raport, plagiatul în cazul fostului secretar general SRI Dumitru Dumbravă.

Dumitru Dumbravă a devenit cunoscut după ce, într-un interviu din 2015, a folosit expresia "câmp tactic” cu referire la instanțele de judecată.

Fostul secretar general al SRI a fost acuzat că ar fi controlat o rețea de judecători cărora le impunea luarea de hotărâri în anumite procese, dar și că și-ar fi construit o rețea similară în rândul ziariștilor. De altfel, Dumitru Dumbravă a fost audiat din această cauză în Comisia parlamentară de control al SRI, membrii acesteia solicitându-i demisia, în noiembrie 2017, din funcția de secretar general al Serviciului.

Generalul Dumitru Dumbravă, care era secretar general al SRI, și-a dat demisia și a înaintat-o directorului SRI, Eduard Hellvig, pe data de 28 august, iar la 1 septembrie a fost trecut în rezervă


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.