ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Costel Corduneanu, una dintre cele mai cunoscute figuri ale lumii interlope din Iași și liderul clanului Corduneanu, cunoscut și sub numele de "Ștefan cel Mare al Moldovei" sau 'Stăpânul Moldovei' a încetat din viață astăzi, 15 aprilie 2024, la vârsta de 54 de ani. Acesta a ajuns unul dintre cei mai de temuți capi ai lumii interlope din România, după ce și a încheiat cariera de sportiv de performanță, ajungând să reprezinte România chiar la Olimpiadă, potrivit Știripesurse.

Conform sursei citate, Corduneanu a fost internat într-un spital din Târgu Mureș de mai multe săptămâni, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la cord. Se știa că liderul interlop din Iași avea probleme medicale de mai mult timp, iar recent, fratele său, Vasile Călin, a fost internat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași după ce a suferit un infarct.

În luna martie a acestui an, Costel Corduneanu a trecut prin momente critice, fiind la un pas de moarte, însă medicii au reușit să-i salveze viața printr-o intervenție chirurgicală complicată.

Ulterior, conform informațiilor furnizate de CANCAN, temutul interlop Costel Corduneanu a fost afectat de o hemoragie internă, după operația din luna martie. Însă, din nou, medicii au intervenit în ultimul moment și au reușit să-l stabilizeze pe cunoscutul interlop.

Pe platformele de socializare, membrii familiei sale au început să transmită mesaje de condoleanțe. Nepotul lui Costel Corduneanu a transmis: "Dumnezeu să te ierte, unchiule! Ai fost, ești și vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru".

"Stăpânul Moldovei" a fost anterior campion mondial la lupte și subofițer în cluburile Steaua și Dinamo Brașov, înainte de a intra în lumea interlopă și de a deveni unul dintre cei mai temuți lideri de clan din România.

Costel Corduneanu a fost campion mondial la cadeți și a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, ocupând locul 9 la Barcelona, ​​1992 și locul 14 la Atlanta, 1996. La JO de la Atlanta din 1996, și fratele său, Gheorghe Corduneanu, a participat și a obținut locul al șaptelea la lupte libere, categoria 48 kg.

Costel Corduneanu este considerat unul dintre cei mai importanți lideri interlopi din zona Moldovei și ar fi avut legături strânse cu mafia rusă.

Conform afirmațiilor sale, i s-ar fi făcut o propunere de a se alătura temutei organizații criminale cu titlul de hoț în lege (vor v zakone), ceea ce i-ar fi conferit statut de membru cu drepturi depline și ar fi trebuit să reprezinte interesele mafiei ruse pe teritoriul României.

De asemenea, se spune că Costel Corduneanu avea tatuate pe umeri celebrele stele specifice hoților în lege, însă se pare că aceste tatuaje au fost realizate la cererea sa, într-un salon de tatuaje din România.