ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


44% din cazurile de Covid din săptămâna 9-15 ianuarie au fost înregistrate la persoane nevaccinate, arată Institutul Național de Sănătate Publică în stilul lor invers de transmisie a realității. Potrivit INSP, 43,4% din cazurile înregistrate în săptămâna 9 - 15 ianuarie 2023 au fost confirmate în București, Cluj, Brașov, Timiș și Hunedoara, iar 44% dintre cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinați, scrie Mediafax, citat de ȘtiriPeSurse. 

Dintre cei vaccinați care s-au îmbolnăvit, 49% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză. În aceeași săptămână, 53,1% din totalul deceselor au fost înregistrate în Neamț, Iași, Constanța, Sibiu și Teleorman, iar 53% dintre decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. De la începutul pandemiei până în prezent, 86,5% din totalul deceselor au fost înregistrate la persoane peste 60 ani, iar 54,7% dintre decese au fost la bărbați.

De asemenea, 93,7% din decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată, mai susține sursa citată.