ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernele țărilor din Uniunea Europeană au dat startul marți unei dezbateri privind durata eficacității vaccinurilor anti-COVID și dacă va fi necesară dovada unei doze de rapel pentru a menține libertatea de circulație în blocul comunitar pe baza certificatului verde, relatează Reuters.

Executivul Comisiei Europene urmează să prezinte săptămâna aceasta o propunere pentru a coordona libera circulație cu ajutorul certificatului Covid-19 , după ce Austria a devenit luni prima țară din Europa de Vest care a reintrodus un lockdown de când a început campania de vaccinare.

Grecia a propus ca, în viitor, persoanele să poată călători liber doar dacă au primit a doua sau a treia doză în ultimele șase luni și ca dozele de rapel să fie adăugate la informațiile din permisele UE.


Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, a declarat că este vital ca cele 27 de state membre ale UE să convină asupra unui standard comun. Țara sa primește în mod normal aproximativ 200.000 de lucrători pe zi din țările vecine.

"Nu putem avea sisteme diferite în Luxemburg și în Grecia, sau în Germania sau Franța. Ar fi împotriva intereselor cetățenilor europeni. Ei ne cer acest lucru și se poate face", a declarat el reporterilor înainte de o reuniune a omologilor din UE la Bruxelles.