ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au admis că politica lockdown-urilor, cu aberațiile ei, măștile și „vaccinurile” ARNm, a fost nefastă, mai ales pentru copii. CDC au publicat rezultatele unui studiu despre efectele pandemiei de COVID-19 și ale lockdown-urilor asupra sănătății mintale a copiilor și adolescenților, informează Christian Post. Studiul arată că peste 4 din 10 adolescenți s-au simțit „triști sau fără speranță” și 1 din 5 au avut gânduri de sinucidere.

Peste 44% dintre elevii din clasele a IX-a până la clasa a XII-a au avut sentimente persistente de tristețe sau deznădejde, potrivit studiului CDC, care a fost realizat în prima jumătate a anului trecut.

De asemenea, studiul a constatat că 19,9% dintre tineri s-au gândit în mod serios la sinucidere, iar 9% au încercat să se sinucidă în timpul blocajelor din cauza pandemiei, când multe școli au fost închise în 2020.

În general, peste 37% dintre elevi au prezentat sănătate mintală precară, adăugă studiul, care a menționat că lipsa de interacțiuni și distanța față de prieteni au avut un impact negativ mai mare asupra elevilor pentru care școala virtuală a constituit un substitut inadecvat al menținerii legăturilor de apropiere cu prietenii.

Peste 45% dintre elevi au raportat că au suferit efecte negative asupra sănătății lor mintale din cauză că nu au reușit să rămână în legătură cu prietenii, așa cum s-ar fi întâmplat dacă ar fi participat fizic la cursuri. În același timp, doar 28,4% dintre elevii care au considerat că întrețin încă relații strânse de prietenie fără a-și vedea prietenii față în față au spus că au suferit de sănătate mintală precară.

În mod similar, 52,9% dintre cei care nu s-au mai simțit apropiați de prieteni au avut sentimente persistente de tristețe și deznădejde, comparativ cu 35,4% care au continuat să se simtă apropiați de prietenii de la școală chiar dacă școala a fost închisă din cauza pandemiei.

În plus, 25,6% dintre cei care nu s-au simțit apropiați față de prietenii lor s-au gândit în mod serios la o tentativă de sinucidere, iar procentul a scăzut la 14% în rândul celor care au considerat că pot menține suficient de bine relațiile de prietenie în timpul blocajelor. În ceea ce privește numărul celor care au încercat să se sinucidă, procentul a scăzut de la 11,9% la 5,8%.

„Același model a fost observat în rândul elevilor care au rămas conectați virtual cu ceilalți în timpul pandemiei (cu familia, prietenii sau cu alte grupuri folosind un computer, telefon sau alt dispozitiv) față de cei care nu au fost conectați”, precizează studiul, care adaugă: „Strategiile ample axate pe îmbunătățirea sentimentului de conexiune cu ceilalți în familie, în comunitate și la școală pot ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale în rândul tinerilor în timpul și după pandemia de COVID-19”.

De asemenea, studiul CDC arată că majoritatea adolescenților au fost supuși la insulte, defăimare și alte forme de abuz emoțional din partea unui părinte sau a altui adult de acasă în timpul apogeului lockdown-ului din 2020.

Aproximativ 55% au spus că au fost supuși ofenselor sau altor insulte verbale de către un adult din casă în timpul lockdown-ului, potrivit NBC News. De asemenea, peste 11% au raportat că au suferit abuz fizic.

„Aceste date sunt ca un strigăt de ajutor”, a spus, într-un comunicat, dr. Debra Houry, director adjunct principal interimar al CDC. „Pandemia COVID-19 a creat factori de stres traumatic care erodează și mai mult bunăstarea mintală a elevilor.”

Într-o rubrică exclusivă publicată în The Christian Post în ianuarie, editorialista Hedieh Mirahmadi și-a împărtășit propria experiență, precum și pe cea a invitaților săi într-un podcast. 

„Eu și soțul meu am fost surprinși să aflăm câți oameni din biserică au fost afectați de tragedia cumplită a sinuciderii. Din 12 ascultători în direct, cinci dintre ei aveau un membru apropiat din familie care fie a avut o tentativă de sinucidere, fie s-a sinucis – inclusiv eu [am avut un astfel de caz în familia mea]”, a scris Mirahmadi.

Ea a continuat: „Soțul meu a povestit cum un tânăr la vârsta de 20 de ani și-a pus o armă încărcată în gură, pierzându-și dorința de a trăi. Interesant este că, în cele din urmă, o reclamă la televizor despre copiii înfometați din Africa i-a provocat un șoc care l-a făcut să revină la realitate, realizând că viața lui merită trăită.”

Într-un alt caz, o femeie a povestit că iubita fiului ei s-a sinucis chiar înainte de Crăciun, fiind însărcinată cu copilul lui. „Acest lucru a devastat total familia, dar credința lor în Dumnezeu îi ajută să se vindece.”

Luna trecută, un alt studiu a dezvăluit că numărul deceselor cauzate de alcool în Statele Unite a crescut cu peste 25% în timpul primului an de pandemie, afectând aproape fiecare familie.

Potrivit unei cercetări publicate în Journal of the American Medical Association, 78.927 de persoane au murit în SUA din cauze legate de consumul de alcool în 2019. Acest număr a crescut la 99.017 în 2020, însemnând o creștere cu 25,5%.

Studiul a descoperit că, în timp ce ratele de deces cauzat de alcoolism au crescut în rândul tuturor grupelor de vârstă, la persoanele între 35 și 44 de ani s-a înregistrat cea mai pronunțată creștere a ratei deceselor legate de alcool. În această grupă de adulți, rata mortalității cauzate de alcoolism a crescut de la 22,9 la 32 la 100.000, adică cu 39,7%.

În grupa de vârstă 25-34 de ani, rata a crescut de la 11,8 la 16,1 la 100.000, sau 37,0%. Rata deceselor cauzate de alcool a crescut de la 13,7 la 17,5 la 100.000, sau 27,3%, în rândul femeilor și de la 42,1 la 52,6 la 100.000, sau 25,1%, în rândul bărbaților.

În octombrie 2020, un alt studiu intitulat „Tulburări de sănătate mintală legate de decesele asociate cu COVID-19” publicat în Journal of the American Medical Association a avertizatcă „dovezile acumulate indică faptul că se ridică un «al doilea val» [de decese și perturbări asociate cu pandemia]: rate în creștere ale tulburărilor de sănătate mintală și legate de consumul de substanțe.”

„Această creștere iminentă a problemelor de sănătate mintală va crea noi provocări pentru persoane individuale, pentru familii și comunități, inclusiv creșterea numărului de decese cauzate de sinucidere și supradoze de droguri. Ca și în cazul primului val de COVID-19, valul de probleme de sănătate mintală va afecta în mod disproporționat persoanele de culoare și hispanice, adulții în vârstă, grupurile cu o condiție socioeconomică precară de toate rasele și etniile și lucrătorii din domeniul sănătății”, precizează studiul din 2020.

Sursa: Christian Post

Traducere de Irina Bazon