ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul condus de Angela Merkel e ținta unui scandal de conflict de interese în achiziționarea măștilor de protecție. Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn (foto), e acuzat că a cumpărat măști de la o firmă la care lucrează partenerul său (e vorba de un cuplu de persoane de același sex).

„Ministerul german al Sănătății a cumpărat 570.000 de măști de protecție FFP2 de la o firmă la care manager este soțul lui. Contractul a fost de 909.000 euro. Achiziția poate fi numită cel puțin conflict de interese. O altă problemă ar fi că măștile au fost cumpărate direct de la firma respectivă, deci fără o licitație la care să fi participat și alte companii.

În ultimele două luni, patru oficiali din coaliția de guvernământ și-au dat demisiile în urma unor scandaluri identice. Ei au intermediat achiziția unor măști în schimbul a sute de mii de euro. Ultimul pe listă este un fost ministru al Justiției din Bavaria, Alfred Sauter”, informează Aleph News

În timpul celor două luni de stare de urgență din România anului 2020, au existat cazuri similare în care statul a cumpărat mult și prost de la diferite firme, întrucât achizițiile de materiale sanitare se făceau fără licitație publică, prin atribuire directă, fără ca prețul și calitatea produselor, necum gradul de rudenie dintre comanditar și furnizor, să mai poată fi puse în discuție. Dată fiind ... urgența pandemică!