ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Compartimentului de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi a decedat, vineri, după ce s-a întors de la serviciu. Moartea subită a acestuia, la vârsta de doar 46 de ani, este pusă de superiori pe seama surmenajului, potrivit Știri pe Surse. Moartea lui ar putea fi însă și o consecință a presiunilor ce se fac în sistem asupra medicilor pentru a se vaccina cu serurile experimentale Covid, printre ale căror efecte adverse se numără și afecțiuni ale inimii. Medicul din Dorohoi a făcut un infarct masiv și nu a mai putut fi resuscitat - un scenariu care se repetă la indigo în ultima vreme la din ce în ce mai mulți oameni tineri și fără probleme de sănătate.

Potrivit Botoșăneanul.ro, dr. Ovidiu Nicolae Alexa a fost găsit inconștient în casă de femeia cu care locuia, aceasta fiind, la rândul ei, cadru medical la aceeași unitate spitalicească. Ea a încercat să îi acorde ajutor de urgență pe loc, până la sosirea echipajului de salvare.

Apoi, o echipă de cadre medicale de la Spitalul Municipal Dorohoi, în frunte cu managerul Valerian Andrieș și medicul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), Simona Moșneguțu, a ajuns la locuința doctorului Alexa, însă, în ciuda faptului că s-au efectuat manevre de resuscitare timp de aproape o oră și jumătate, acesta nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul, potrivit Știri Botoșani

Managerul unității medicale, Valerian Andrieș, a declarat, pentru AGERPRES, că medicul Ovidiu Nicolae Alexa a decedat în urma unui infarct și nu a putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare îndelungate făcute de colegii săi.

„Este o dovadă în plus a epuizării și a suprasolicitării personalului medical în această perioadă”, este de părere Valerian Andrieș. Opinia acestuia e susținută și de directoarea DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, care efectuează gărzi și la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Dorohoi. 

„Sigur că este vorba de suprasolicitare”, s-a raliat Adăscăliței la punctul de vedere cel mai convenabil pentru sistem.

Potrivit paginii web a Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgențe și avea specialitatea „Medicină generală”. El avea și atestat pentru asistență medicală de urgență prespitalicească. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews