ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Veste tragică  din SUA, după ce un tânăr jucător de hochei pe gheață a murit subit în timpul Crăciunului, în urma unor complicații apărute în urma unui atac cerebral suferit la începutul acestei luni. Paul Capitals Hockey Association (SPCHA) a anunțat că unul dintre tinerii lor hocheiști pe gheață a murit subit în timpul Crăciunului, la vârsta de 16 ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral pe 6 decembrie, scrie euroweeklynews.

FOTO:
 

„După ce a suferit o serie de accidente vasculare cerebrale, Cormick Scanlan a decedat liniștit noaptea trecută, înconjurat de familie", a scris pe Twitter Asociația St. Paul Capitals Hockey Association. Mick a jucat cu Caps prin Bantams".

Înființată în 1973, SPCHA este cea mai mare asociație de hochei pentru tineret din St. Paul, Minnesota (SUA).

Cormick a suferit o operație de bypass pe 15 decembrie, după ce s-a spus că seria de accidente vasculare cerebrale ar fi fost provocată de o afecțiune rară numită „boala moyamoya”. La începutul acestei luni a fost creată o pagină GoFundMe pentru părinții lui Cormick, pentru a-i ajuta cu plata tratamentului.

„Cormick a suferit un accident vascular cerebral pe 6 decembrie", scria pe pagină. Angiograma a arătat că ar fi avut „o afecțiune rară numită boala moyamoya".

Acolo se scria: „Operația de bypass este programată pentru joi, 15, pentru a repara artera carotidă. Intervenția chirurgicală este pentru a elimina șansele de reapariție a unui accident vascular cerebral. Va urma reabilitarea pentru mobilitate și vorbire." Boala Moyamoya este o afecțiune rară a vaselor de sânge (vasculară) în care artera carotidă din craniu se blochează sau se îngustează, reducând fluxul sanguin către creier. Omagii au inundat rețelele de socializare după aflarea veștii morții tânărului jucător de hochei,
 
O elevă de 16 ani a murit subit în urma unui stop cardiac în timp ce dormea în patul ei de acasă. Andressa Santos Monteiro a murit în locuința sa din Anapolis, în centrul-vestul Braziliei, pe 14 decembrie, potrivit Mirror.
 
FOTO
 
 
 
 
Tânăra aspirantă la fotomodel avea o serie de probleme de sănătate care au dus la moartea sa tragică, a declarat familia ei. Ea fusese anterior spitalizată în luna iulie a acestui an, după ce a suferit o criză la școală.

Familia a vorbit despre durerea totală de inimă pe fondul pierderii lor devastatoare și a spus că medicii nu știu din ce cauză erau cauzate problemele ei.
 
Tânărul Dr. Wilson Chin, născut în Hong Kong, care a condus o clinică de vaccinare Covid pe Coasta de Aur, a murit cu puțin timp înainte de Crăciun, scrie dailymail.
 
 FOTO
 

Dr. Chin a ținut prima pagină a ziarelor în ianuarie 2022, când a descris impactul unui zvon fals, răspândit pe rețelele de socializare, potrivit căruia două fete care au leșinat după un tratament la Pacific Pines MedCentres, au murit de fapt.

„Dr. Chin a fost nevoit să stea la un prieten pentru că era foarte îngrijorat pentru siguranța sa și au fost nopți nedormite pentru colegii medici de familie, pentru managerul cabinetului și pentru ceilalți membri ai echipei cabinetului. [Acest lucru] vă arată cât de nesăbuiți pot fi cei care se opun vaccinării”, a afirmat un coleg al său, Dr. Price. „Faptele, rațiunea și raționalitatea nu contează - doar agenda lor sucită.”, a spus el reprobator.

Miercuri, directorul Pacific Pines MedCentres, Deon Raju, a confirmat că Dr. Chin a decedat „dintr-o cauză medicală”.  

Cunoscutul DJ Raevas Findley a murit subit. El a fost găsit inconștient de către rude, în patul său, scrie jamaica news.
FOTO:
 
 


DJ-ul de top Bounty Killer a rămas în stare de șoc la aflarea veștii, postând o captură de ecran cu popularul muzician pe pagina sa de Instagram. Bounty Killer și Raevas au lucrat îndeaproape la populara serie de petreceri de duminică a lui Warlord, "Bounty Sunday Shift", care a avut loc la Oneil's Place din Kingston.

Prietenul de lungă durată și partenerul de selecție DJ Tom din duo-ul Tom și Raevas a părut să fie șocat și întristat de veste. DJ Tom și Raevas sunt organizatorii popularelor seri Leggo Di Streets, o petrecere săptămânală care are loc la 27 1/4 Central Road din Kencot, St Andrew. 

O fată de 17 ani a fost declarată moartă la un centru de tratament pentru adolescenți marți după-amiază - al doilea caz petrecut în acest an într-un centru de tratament pentru adolescenți din Utah, scrie people.

Marți, în jurul orei 17.00, autoritățile au primit un apel cu privire la o adolescentă care se prăbușise la Diamond Ranch Academy din Hurricane, Utah, a anunțat Departamentul de Poliție al orașului Hurricane într-o declarație, potrivit Fox 13 Salt Lake City. Personalul școlii efectua manevre de resuscitare când au sosit poliția și pompierii, dar măsurile de salvare a vieții nu au avut succes, potrivit departamentului de poliție.

Departamentul de poliție din Hurricane City transmite cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor elevului, personalului și elevilor de la școală, precum și primilor respondenți implicați în acest incident", a precizat poliția într-o declarație pentru presă.

Doi lucrători de stat au fost concediați în timp ce ancheta privind moartea unui adolescent într-un centru pentru minori din Kentucky continuă. Departamentul de poliție din Hurricane City nu a răspuns imediat la solicitarea PEOPLE pentru comentarii suplimentare.

Directorul de comunicare al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din Utah, Joe Dougherty, spune PEOPLE într-o declarație: „Biroul de licențiere al DHHS din Utah a primit o notificare că un tânăr de la Diamond Ranch Academy a murit în mod neașteptat la 20 decembrie 2022. Cele mai profunde condoleanțe noastre sunt cu cei dragi în timp ce plâng această pierdere bruscă. Suntem recunoscători pentru toți cei care au încercat să salveze viața acestui tânăr."

DHHS investighează moartea neașteptată și lucrează alături de forțele de ordine. „Ne-am angajat să facem o investigație amănunțită atunci când vine vorba de licența acestei instituții", conchide declarația. ”

Într-o declarație pentru PEOPLE, Diamond Ranch Academy - o unitate privată deținută și administrată de o companie privată - spune: "Suntem întristați de moartea subită a unuia dintre studenții noștri uimitori. Inimile noastre sunt alături de familia și prietenii ei, precum și de personalul care a lucrat cu ea și a iubit-o".

De asemenea, școala precizează că "EMS a fost contactat imediat și a fost transportată la spital, unde a decedat". Acesta este al doilea deces la un centru de tratament pentru adolescenți din acest an. În ianuarie, o fată a murit la Maple Lake Academy, un program de tratament pentru adolescenți din Spanish Fork, Utah.
 
Creatorul de modă din Brisbane, Daniel Lightfoot, a murit în mod neașteptat în ziua de Crăciun, la vârsta de 58 de ani, potrivit skynews.
 
FOTO
 
 
Vestea a fost anunțată de fosta sa soție, Suzie, care a postat marți un omagiu emoționant pe Instagram: „Cu mare tristețe, împărtășesc vestea teribilă că Daniel Lightfoot a murit în ziua de Crăciun", a scris ea. 

„Eraatât de iubit de frumoasa sa fiică Paris (lumina vieții sale) și de familia sa apropiată, Allison, Kenny, Elizabeth, Ben și Amy. A transformat o simplă bucată de țesătură în ceva cu adevărat magic și a făcut ca femeile pe care le-a îmbrăcat să strălucească precum diamantele. El va fi mereu amintit cu dragoste pentru simțul umorului și pentru spiritul său ascuțit, pentru aprecierea pentru șampania franceză, diamantele și bling-bling-ul, trandafirii galbeni, dragostea pentru o petrecere bună, mașinile scumpe și pentru că dansa de parcă toată lumea se uita (pentru că se uitau!).”
 
 Un cunoscut om de afaceri din Eastchester a murit subit vinerea trecută, potrivit bronx.

FOTO
 
 
Mike Provenzale, în vârstă de 52 de ani, a condus mai multe pizzerii și delicatese în Westchester, inclusiv Pizza Shop din Eastchester și Villagio Ristorante și Pizzeria din Pelham.
 
O mamă din Barry și-a petrecut Crăciunul plănuind înmormântarea fiicei sale, după ce aceasta a murit subit în urma unui stop cardiac. Gemma Rees, în vârstă de 42 de ani, mamă a patru copii, care lucra ca îngrijitoare de tineri cu autism la Colegiul Beechwood din Sully, a murit pe neașteptate pe 14 noiembrie, scrie walesonline. 
 
 FOTO
 
Mama lui Gemma, Glenda Rees, din Cadoxton, și-a petrecut Crăciunul  pregătindu-se pentru înmormântare - după ce și-a pierdut soțul Clive de cancer în 2009 și fiul Keiron la 37 de ani în 2014. Glenda a declarat: "Gemma nu a fost una la un milion, ci una la un milion. Nu va mai exista niciodată o altă Gemma.

Glenda a explicat, de asemenea, circumstanțele sfâșietoare ale morții fiicei sale. „Stătea la o prietenă", a spus ea. „Vorbisem cu ea despre lucruri normale și i-am spus „vorbim mâine", apoi prietena la care se afla m-a sunat și mi-a spus că sunt ambulanțe afară și că Gemma a pățit ceva."

Pentru că Glenda este o fostă asistentă medicală, ea a spus că știa că nu ar fi fost posibil să o resusciteze pe Gemma.