ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colectivul Reinfocovid.fr a publicat o analiză a efectelor nedorite ale vaccinurilor Covid, realizată între 1 ianuarie și 6 aprilie 2021, pornind de la site-ul oficial asociat Comisiei Europene ADReports.eu. Au rezultat

  • o proporție foarte ridicată de efecte grave legate de vaccinurile Covid, comparativ cu vaccinul antigripal clasic (virus inactivat) în anul 2020;

  • o proporție de decese subite foarte îngrijorătoare prin valoarea ei și prin faptul că aceste decese subite în mai puțin de 24 de ore după vaccinare ating toate categoriile de vârstă.

STUDIUL poate fi citit integral aici: Efecte nedorite ale „vaccinurilor” Covid Pfizer, ModeRNA și AstraZeneca în Europa

 
De reținut că:
 
  • Rata de mortalitate presupus datorată „vaccinului” Covid pentru grupa de vârstă 18-44 de ani este identică ratei de mortalitate atribuite bolii Covid-19 pentru „vaccinurile” Pfizer și AstraZeneca, ba chiar mai mare de 7 ori pentru „vaccinul” ModeRNA.

  • Există de 60 de ori mai multe decese suspecte după vaccinarea cu serurile Pfizer și AstraZeneca decât după vaccinarea cu vaccinul antigripal obișnuit.

  • Există de 400 de ori mai multe decese suspecte după vaccinarea cu serul ModeRNA decât după vaccinarea cu vaccinul antigripal obișnuit.

  • Riscul de moarte subită este de 20 - 60 de ori mai mare după vaccinarea împotriva Covid-19 în comparație cu vaccinarea împotriva gripei.

La rândul său, redacția ActiveNews a comparat datele existente în site-ul  oficial asociat Comisiei Europene ADReports.eu și a ajuns la concluzia că, deși serul Covid produs de AstraZeneca are un număr aproape dublu de reacții adverse față de serul Covid produs de Pfizer (Tozinameran, rebrand-uit Comirnaty), acesta din urmă antrenează un număr triplu de decese. Aspect despre care nu se prea vorbește pe plan european, atunci când este condamnat produsul AstraZeneca.

 

Mai sus este situația efectelor adverse produse de serul Covid de la AstraZeneca. Dacă la capitolul dereglări genereale ale organismului s-au înregistrat 414 cazuri fatale ăn urma administrării vaccinului Moderna, în cazul Pfizer, numărul acestora este 1331. Mai jos, situația efectelor adverse produse de serul Covid de la Pfizer-BioNTech (Tozinameran):

 

Analiza efectelor nedorite ale vaccinurilor Covid în perioada 1 ianuarie - 6 aprilie 2021


Informarea transparentă asupra vaccinurilor din noile generații, cu atât mai mult a celor cu tehnologii disruptive, este un drept fundamental. E vorba despre injectarea intramusculară de substanțe cu o bioactivitate ridicată, îngrijorarea este deci legitimă și a cerceta datele de farmacovigilență face parte dintr-un demers de responsabilitate personală și cetățenească.

Îngrijorarea se bazează mai ales pe faptul utilizării ingineriei genetice, care implică, pentru prima dată în istoria medicinei, și direct în uz planetar de masă, a vaccinurilor cu ARN mesager (Pfizer și ModeRNA) și cu organisme modificate genetic (OMG) într-un vector adenoviral (AstraZeneca și Janssen), conform clasificării europene.

Pentru detaliile de compoziție și de context reglementar a vaccinurilor Covid, vă propunem spre lectură mai ales prospectele vaccinurilor de pe pagina web ReinfoCovid [1, 2].

În privința efectelor adverse ale acestor vaccinuri, la nivelul Uniunii Europene, site-ul oficial al Comisiei Europene intitulat ADRreports.eu (‘Adverse Events Reports’) pune la dispoziție datele brute furniztate de spitalele și medicii statelor europene (mai puțin Marea Britanie, începând din 2021).
 
Tabelul recapitulativ de mai jos (Tabelul 1), corespunzător extragerii datelor din 2021, pacient cu pacient, între 1 ianuarie și 6 aprilie, scoate în evidență:
 
  • o proporție foarte ridicată de efecte grave legate de vaccinurile Covid, comparativ cu vaccinul antigripal clasic (virus inactivat) în anul 2020;

  • o proporție de decese subite foarte îngrijorătoare prin valoarea ei și prin faptul că aceste decese subite în mai puțin de 24 de ore după vaccinare ating toate categoriile de vârstă.
 
Faimosul raport beneficii/riscuri pentru cei sub 75 de ani și fără comorbidități trebuie atunci privit cu luare-aminte, de vreme ce vaccinul e însoțit de un risc de moarte subită pentru pacient, care este inexistent printre riscurile legate de Covid-19, boală de pe urma căreia decesele sunt consecința unei șederi mai mult sau mai puțin îndelungate la ATI.

Conform site-ului Comisiei Europene [3], Europa a administrat până pe 7 aprilie 2021 circa 80,5 milioane de doze. Iar după Watson Rory „Covid-19: UE caută să accelereze vaccinarea” (2021) [4], 65-75% dintre doze sunt ale produsului Pfizer, 17-30% ale serului AstraZeneca și 6-8% ale celui fabricat de ModeRNA. Utilizăm aceste cifre medii în tabelul de mai jos.

Datele legate de diferitele vaccinuri antigripale obișnuite, administrate pe cale intramusculară (virus inactivat), sunt concatenate în tabelul de mai jos. Vaccinul cu vector viral atenuat administrat pe cale intra-nazală Fluenz Tetra [5] a fost exclus din această analiză din cauză că nu este direct comparabil.

Acoperirea vaccinală antigripală a celor de peste 65 de ani fiind de 44,3% în Europa în 2017 [6] și numărul persoanele de peste 65 de ani fiind în Europa de 90 de milioane în 2019 [7], putem estima numărul persoanelor vaccinate antigripal în 2020 la aproximativ 40 de milioane de indivizi. 
 
Tabelul 1. Tabel recapitulativ al efectelor secundare ale vaccinurilor cu ARN mesager și OMG comparativ cu ale vaccinului antigripal clasic (date din 6 aprilie 2021)
 
 
Observăm astfel un factor multiplicativ 60x în privința numărului deceselor suspecte între vaccinul antigripal obișnuit și vaccinurile experimentale Pfizer și AstaZeneca, dar și un factor 400x în defavoarea celui de la ModeRNA. 

Riscul major de moarte subită fiind multiplicat cu un factor cuprins între 22 și 64 în defavoarea vaccinurilor experimentale Covid, comparativ cu vaccinul antigripal obișnuit.

În cele din urmă, rata efectelor adverse grave raportate la numărul vaccinaților anti-Covid-19 dă un factor 25x în defavoarea serului ModeRNA comparat cu vaccinul antigripal, un factor 10 în defavoarea serului Pfizer și un factor 110 în defavoarea serlui AstraZeneca. Rata efectelor nedorite de la toate categoriile luate laolaltă este mai mare cu un factor multiplicativ cuprins între 14 (ModeRNA) și 50 (AstraZeneca) în defavoarea vaccinurilor experimentale Covid.

Deci, avem riscuri induse de vaccinurile Covid actuale înmulțite cu factori între 10 și 400, comparativ - în funcție de categoria observată - cu cele ale vaccinului antigripal obișnuit, printre care decese subite afectând categoria de vârstă cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 44 de ani au o rată de mortalitate datorată bolii Covid-19 de aprox. 0,0014% (sau 1,4/100 000 pers.) și cele între 45-64 de ani au o rată de mortalitate datorată bolii Covid-19 de aprox. 0,010% (sau 10/ 100 000 pers.) (67,06 milioane de locuitori în 2019, 8 % din cei 96.650 morți oficial de Covid-19 în Franța au mai puțin de 18-64 ani [8]). Se constată, deci, că rata de letalitate presupus datorată vaccinului experimental Covid pentru cei între 18 și 44 de ani este egală cu rata de mortalitate datorată bolii împotriva căreia s-au vaccinat cu serurile Pfizer și Astrazeneca, ba chiar mai ridicată de 7 ori pentru serul ModeRNA (vezi tabelul 1). Fără să confundăm mortalitate și letalitate, cu toate astea utilizarea vaccinurilor experimentale Covid pentru această tranșă de vârstă în lumina celorlalte efecte secundare grave potențiale e greu de justificat.

Retragerea temporară sau definitivă a dozelor de AstraZeneca în unele țări [9] din cauza apariției de tromboze reflectând cu exactitate aceste date (expuse anterior), cetățeanul informat va alege în cunoștință de cauză dacă se vaccinează sau nu, cu excepția cazului în care vaccinarea i-ar fi impusă, direct sau indirect, printr-un „pașaport de sănătate”.


***

Puteți descărca modul de utilizare pentru extragere de date din baza ADReports.eu aici

Aflați detalii despre efectele nedorite ale vaccinurilor experimentale Astrazeneca și Johnson&Johson.