ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Începând de luni, 9 octombrie, toată țara intră în carantină parțială. Un fel de stare de urgență ca în primăvară. Circulația persoanelor în afara locuinței, pe timpul nopții, mai exact în intervalul orar 23.00 - 05.00, este interzisă, a transmis CNSU printr-un document oficial. 

Sunt și câteva excepții, iar persoanele care ies din casă noaptea vor fi nevoiți să aibă asupra lor declarația pe proprie răspundere.
 
Deplasarea în acest interval va fi permisă doar în următoarele situații, pe baza legitimației de serviciu, a adeverinței eliberate de angajator sau a declarației pe propria răspundere, în funcție de situație
  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.
 
Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Potrivit declarațiilor susținute astăzi de Raed Arafat, declarația poate fi scrisă de mână sau poate fi prezentat un formular. "Ambele variante sunt bune. De asemenea, declarația poate fi prezentată și pe telefon!”
 
Descărcați de aici:
 
 
 
 
https://stirioficiale.ro/storage/0611_Adeverinta%20pentru%20angajatori.pdf