ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul clujean Liviu Alexa, autorul unor lovituri de presă precum dezvăluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, a publicat recent pe StrictSecret.ro o anchetă în care devoalează escrocheria EUROCOMUNICARE, ONG-ul condus de Paul Dobrescu și Alina Bârgăoanu, care a obținut prin încredințare directă două milioane de euro de la SGG pentru „strategia de comunicare” a Guvernului privind campania eșuată a vaccinării Covid. Milioane folosite pentru a organiza teleconferințe online, a mitui propagandiști și actori ai pandemiei, a comanda sondaje false și a întocmi false liste negre cu publicații și personalități independente, acuzate de „fake news”, în care a fost inclusă și ActiveNews pentru difuzarea unei informații a serviciile de informații americane, care, ulterior, s-a dovedit că nu era „falsă” deloc, cea privind originea de laborator a noului coronavirus provenit din China. Avocatul Gheorghe Piperea a dat în judecată mercenarii societății în civil, ActiveNews susținând cauza. Redăm, mai jos, investigația jurnalistului Liviu Alexa:

„Prin cele două anchete (AICI și AICI) mustind de date și detalii, Strict Secret a demonstrat la finele lui 2021 ce ciordeală pe bani publici au fost în stare să pună la cale o clică de „reprezentanți ai societății civile” militarizate, cu jurnalistul-facturist Radu Tudor în frunte, secondat de acoperita Alina Bârgăoanu, președinta de azi a ONG-ului Eurocomunicare, cu care Secretariatul General al Guvernului (SGG) a semnat un contract „pe direct” de peste 2 milioane de euro pentru o așa-zisă „strategie de comunicare guvernamentală”. De fapt, pentru a promova vaccinarea Covid, un eșec al Guvernului României.

Adevăratul jurnalist de investigații nu își uită subiectele și le urmărește în timp. Noi nu am uitat că scandalul Eurocomunicare s-a terminat cu o suspectă liniște media și astăzi o să punem marile întrebări. Avem și de ce să le punem, am pus mâna pe hârtiile cu care Eurocomunicare și-a justificat foarte simplist încasarea avansului de peste un milion de euro, hârtii fără valoare, trase la imprimantă, cu care va „deconta” și restul sumei până la 11,6 milioane de lei.

Spuneam acum două luni că pentru acest proiect de 2 milioane euro s-au premeditat lucruri. El a fost gândit undeva, în niște „laboratoare” care nu au de-a face cu transparența și alocarea corectă a resurselor statului. Am și o dovadă în acest sens, care, culmea, nu vine de la un oficial al PNL, deși contractul cu ONG-ul Eurocomunicare a fost semnat și alocat în decembrie 2020 când PNL se juca cu butoanele țării.

Dovada premeditării unui asemenea proiect vine chiar din gura unui membru de top al PSD – Alexandru Rafila, astăzi ministru al Sănătății care, cu câteva luni înainte de alocarea proiectului, a indicat-o pe Alina Bârgăoanu, președinta de azi a ONG-ului Eurocomunicare, drept persoana care, spunea Rafila în noiembrie 2020, este cea mai capabilă să conducă Strategia de Comunicare a „necesității” vaccinării Covid din partea guvernului.

De unde știa Rafila, un PSD-ist de rang înalt, că va exista un proiect de comunicare guvernamental în valoare de 2 milioane euro? Și de unde știa Rafila că Alina Bârgăoanu trebuia să se ocupe de el?

Contractul dintre SGG și Eurocomunicare a fost semnat în pragul Sărbătorilor, în 17 decembrie, „ca hoții”, și nu a mai fost niciodată afișat pe site-ul SGG, așa cum se întâmplă, de obicei, cu toate contractele.

Dar întrebarea cea mai mare este alta: pe ce oare s-au tocat și se vor toca de către ONG-ul Eurocomunicare până în 2023 cele 11,6 milioane de lei?

O suma imensă! Ca să va dați seama de anvergura ei pentru piața de media, Eurocomunicare a halit din pix echivalentul a 70 la sută din bugetul anual pe 2020 al Prima TV.

 

De la începerea „proiectului” și până azi, nu s-a întâmplat mare lucru. De fapt, nici măcar mici lucruri nu s-au întâmplat. Dovada? Două tristeți de conferințe pe Zoom și cam… atât.

Publicăm în exclusivitate anunțul dosit până acum al SGG în care era anunțat marele „câștigător” al celor 2 milioane de euro. După cum observați, SGG a primit doar o singură ofertă de parteneriat. Aia care trebuia. Adică cea de la Eurocomunicare. 

Am pus mâna și pe „documentele justificative” emulate de asociația Eurocomunicare pentru a încasa camionul de bani publici. Dacă ceea ce vă arăt mai jos nu e de competența DNA, înseamnă că mi-am pierdut flerul de jurnalist de investigații, acumulat în cei 24 de ani de presă.

Practic, „echipa” Eurocomunicare și cei din SGG au încropit niște foi pe care le-au umplut cu cuvinte pompoase și goale, un soi de limbaj de lemn bugetofil, le-au atașat la dosarul de decontare și dă-i, să meargă!

Și asta nu e totul. Dar, până să vă prezint „sheet-ul” cu justificarea cheltuielilor, aruncați o privire peste bla-bla-urile lui Radu Tudor și ale Alinei Bârgăoanu, ca să vedeți cum au creat ei o comunicare guvernamentală atât de bună, încât astăzi, peste 60% dintre români  cred că pandemia de Covid-19 a fost provocată de elitele globaliste pentru a impune controlul asupra populației lumii. În plus, aproape 30% dintre ei cred că există un plan la nivel global pentru implantarea de cipuri prin vaccinare, potrivit capitolului șapte al sondajului de opinie intitulat „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”, realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group.

Păi, dacă procentul de mai sus e rezultatul trist al strategiei guvernamentale, nu ar trebui ca DNA să opereze niște arestări?”, se întreabă jurnalistul. Integral la Strict Secret

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews