ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectoratul General al Poliției Române cumpără 100 de dispozitive mobile biometrice pentru identificarea persoanelor după fotografie și după amprenta digitală, transmite economedia, ca o completare la avertismente publicate de noi privind Dictatura Biometrică. Sistemul va duce încet sau mai repede către „performanțele” totalitariste ale Chinei despre care am scris aici: Dispozitiv biometric prin care se citește mintea pentru testarea loialității cetățenilor față de Partidul Comunist Chinez. 1984 E AICI

„În prezent, agentul poate identifica un cetățean după datele din buletin. Dar dacă respectivul nu are buletinul la el sau nu are buletin, atunci identificarea este dificilă. Cu noul dispozitiv biometic, polițistul poate confrunta fotografia persoanei din baza de date a poliției locale (sau a altor poliții din UE) sau chiar o fotografie culeasă de pe rețelele sociale, cu imaginea individului din fața agentului. Mai mult, dispozitivul are capacitatea de a preleva pe loc amprente, care apoi pot fi imediat căutate în bazele de date ale Poliției.”, scrie sursa citată.

Licitația pentru cele 100 de dispozitive a fost pusă în SICAP, are o valoare de 3,4 milioane de lei, ofertele se desfac în 17 august, iar livrarea produselor se face în 90 de zile de la semnarea contractului cu firma câștigătoare.

„Conform Regulamentului (UE) 2018/18621, ori de câte ori identitatea unei persoane nu poate fi stabilită prin niciun alt mijloc, ar trebui să se utilizeze datele dactiloscopice, amprente papilare, în încercarea de identificare. Identificarea unei persoane prin utilizarea datelor dactiloscopice ar trebui să fie permisă în toate cazurile.”, se scrie la sursă.

Citiți și Totalitarismul ID-urilor digitale, sau cum ne va fi controlată viața – Alegem libertate sau sclavie? NU dictaturii biometrico-medicale! O analiză de Dr. Mercola tradusă de Irina Bazon

Deși România nu face parte din Schengen, măsura este integrată Sistemului de Informații Schengen (SIS) în domeniul cooperării polițienești și al cooperării judiciare în materie penală, care prevede la articolul 43 norme specifice privind verificarea sau efectuarea de căutări prin utilizarea a imaginilor faciale și a amprentelor papilare, astfel: „Se pot efectua căutări în datele dactiloscopice în orice situație în scopul identificării unei persoane. Cu toate acestea, se efectuează căutări în datele dactiloscopice în scopul identificării în cazul în care identitatea unei persoane nu poate fi stabilită prin niciun alt mijloc în acest scop, SIS central conține un Sistem Automat de Identificare a Amprentelor Digitale (AFIS)”, se mai scrie în Caietul de Sarcini.

Reamintim că România este în proces de schimbare a actualelor cărți de identitate cu unele de tip biometric, cu mult mai multe elemente de identificare. Imprimeria Națională cumpără deja materialele necesare pentru producția noilor carduri, despre acest lucru Economedia a scis, pe larg, AICI iar ActiveNews AICI:

Acum 13 ani securiștii din presă și nu numai persiflau profeția Părintelui Justin despre actele cu cip RFID. Astăzi, Pro TV anunță că noile buletine ale românilor vor avea cip cu antenă încorporată iar oamenii săraci nu-și pot lua banii fără cardul cu cip