ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16: 38 Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a declarat, luni, că raportul final al INML, transmis către DIICOT , nu schimbă cu nimic situația existentă, doar că, în baza lui, se poate cere expertiza internațională. „E vorba și de certitudinea unei familii”, spune Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu a declarat că raportul INML transmis, luni, către DIICOT și care arată că dinții și oasele identificate în butoiul din casa lui Gheorghe Dincă conțin ADN-ul Alexandrei Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%, nu schimbă cu nimic situația existentă.

„Nu e nicio noutate. Practic, INML nu face altceva decât să transmită acest raport final pe baza acelui raport intermediar de 99,99%. Dar într-adevăr acest raport final ne dă posibilitatea nouă, ca familie, să mergem către DIICOT, să cerem o ordonanță de la procurori să putem face o contraexpertiză. Am îndoieli mari. Gândiți-vă că în cronologia pe care Ministerul Sănătății a prezentat-o. Oamenii au făcut acest test ADN într-un timp record”, spune Cumpănașu.

Potrivit acestuia, dincolo de faptul că nu are încredere în rezultatul INML, familia Alexandrei Măceșanu trebuie să aibă certitudinea că Alexandra este vie sau moartă.
 
De asemenea, Alexandru Cumpănașu a anunțat, luni, că a discutat cu președintele CSM, Lia Savonea, care i-a spus că în timp scurt va decide ce instituții va sesiza pentru verificarea modului în care s-a făcut ancheta la Caracal. „În ceea ce privește discuția cu doamna Lia Savonea, (...) i-am explicat, dincolo de ceea ce am scris în această sesizare și contextul acestei sesizări, și multe alte lucruri pe care dumneai, în calitate de președinte al CSM ar trebui să le știe despre modul în care a funcționat această anchetă la Caracal. Din păcate, din punctul meu de vedere, DIICOT-ul prin procurorii de caz și-au bătut joc de competența lor, și-au bătut joc de munca lor și, ceea ce eu sper din tot sufletul, este ca instituțiile care îi vor cerceta, probabil din partea CSM-ului, aici e treaba doamnei președinte pe cine deleagă sau cui îi dă delegarea de a face această investigație cu privire la activitatea procurorilor în acest caz, dar, din punctul meu de vedere, dacă acești oameni o vor ține cu omorul sau cu exploatarea sau cu răpirea în exploatare proprie, se reinventează dreptul, se reinventează legile, se reinventeazp conceptele. Este pur și simplu aberant”, a declarat Alexandru Cumpănașu.

Știrea inițială

DIICOT a transmis luni un comunicat de presă în care confirmă prezența ADN-ului în butoiul lui Gheorghe Dincă. Conform comunicatului,  din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%.

Acesta este comunicatul DIICOT:

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce privește pe victima minoră M.A.M.

Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin.

De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%.