ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12: 14 Alexandru Cumpănașu a avut o primă reacție după ce INML a anunțat că nu se poate extrage ADN din probele prelevate din pădurea din Caracal.

”Ce să vedeți? INML și-a revenit și el, dar parcă tot Dincă a indicat aceleași lucru și despre Alexandra. Eu cred că cei de la INML încep să realizeze pericolul în care se află dacă nu se poate face profesionist aceste analize. Cred că în cazul Alexandrei s-au grăbit. Mă bucur foarte mult că nu se poate profila că e Luzia, pentru că sunt două fete tinere”,a spus Cumănașu.
 
Știrea inițială
 
DIICOT a publicat raportul INML, în cazul crimelor din Caracal. În raport se arată că niciun  ADN nu s-a putut evidenția, în oasele din pădurea din Caracal.
 
Specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, arată DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei, informeaza Mediafax.
 
„În dimineața zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

- au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la fața locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

- având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acțiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenția niciun profil ADN”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.


Printr-o adresă transmisă sâmbătă, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziția de a efectua în continuare, în regim de urgență, expertiza genetică judiciară asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinților și a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la fața locului.

Procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase și cenușă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că și-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susținut, la acel moment, că este vorba despre rămășițele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeași zi în care a sechestrat-o.

În cazul Caracal, au mai fost găsite oase, însă în curtea lui Gheorghe Dincă, identificate de anchetatori la momentul perchezițiilor. Analiza INML a stabilit deja ca oasele din curtea lui Dinca au ADN-ul Alexandrei.

DIICOT a anunțat, miercuri, că rămășițele găsite de către procurorii DIICOT în liziera din pădure de lângă casa din Caracal aparțin unei fete cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, alta decât Alexandra Măceșanu. Asta înseamnă că se confirmă a doua victimă a lui Gheorghe Dincă.