ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DIICOT au început urmărirea in rem pentru două fapte reclamate în plângerea depusă împotriva premierului Dăncilă: înaltă trădare și divulgarea secretului care periclitează securitatea națională. 

„La data de 07.06.2018 s-a început urmărirea penală in rem (cauza Dăncila/Orban) pentru săvărșirea infracțiunii prevăzute de art.398 Cod Penal (înaltă trădare) raportat la articolul 394 lit.b și articolul 407 al.1 Cod Penal (divulgarea sectetului care periclitează securitatea națională)", a transmis DIICOT, joi, potrivit News.ro.

Urmărirea penală in rem a fost începută la doar o zi după ce procurorul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu anunța că procurorul care se ocupă de plângerea penală depusă de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă a cerut de la SRI informații cu privire la aceste două aspecte.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală, în mai, pe numele Vioricăi Dăncilă, premierul fiind acuzat de „înaltă trădare”. În plângere apar referiri și la liderul PSD Liviu Dragnea.