Procurorii DIICOT au început urmărirea in rem pentru două fapte reclamate în plângerea depusă împotriva premierului Dăncilă: înaltă trădare și divulgarea secretului care periclitează securitatea națională. 

„La data de 07.06.2018 s-a început urmărirea penală in rem (cauza Dăncila/Orban) pentru săvărșirea infracțiunii prevăzute de art.398 Cod Penal (înaltă trădare) raportat la articolul 394 lit.b și articolul 407 al.1 Cod Penal (divulgarea sectetului care periclitează securitatea națională)", a transmis DIICOT, joi, potrivit News.ro.

Urmărirea penală in rem a fost începută la doar o zi după ce procurorul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu anunța că procurorul care se ocupă de plângerea penală depusă de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă a cerut de la SRI informații cu privire la aceste două aspecte.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală, în mai, pe numele Vioricăi Dăncilă, premierul fiind acuzat de „înaltă trădare”. În plângere apar referiri și la liderul PSD Liviu Dragnea.