Procurorii DIICOT au început urmărirea in rem pentru două fapte reclamate în plângerea depusă împotriva premierului Dăncilă: înaltă trădare și divulgarea secretului care periclitează securitatea națională. 

„La data de 07.06.2018 s-a început urmărirea penală in rem (cauza Dăncila/Orban) pentru săvărșirea infracțiunii prevăzute de art.398 Cod Penal (înaltă trădare) raportat la articolul 394 lit.b și articolul 407 al.1 Cod Penal (divulgarea sectetului care periclitează securitatea națională)", a transmis DIICOT, joi, potrivit News.ro.

Urmărirea penală in rem a fost începută la doar o zi după ce procurorul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu anunța că procurorul care se ocupă de plângerea penală depusă de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă a cerut de la SRI informații cu privire la aceste două aspecte.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală, în mai, pe numele Vioricăi Dăncilă, premierul fiind acuzat de „înaltă trădare”. În plângere apar referiri și la liderul PSD Liviu Dragnea.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews