ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rechizitoriul în Dosarul „Caracal”, în care Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe adolescentele Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, a fost trimis de DIICOT Parchetului ICCJ pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei. Conducerea Parchetului ÎCCJ a anunțat că procurorul general Bogdan Licu a constituit un colectiv de procurori, care va elabora un referat cu propuneri.
 
„În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul "Caracal", împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.
În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general„, a anunțat Parchetul General.
 
Prin același rechizitoriu, DIICOT va sesiza instanța și cu privire la Ștefan Risipițeanu, acuzat de violarea Luizei Melencu. Acesta și-a recunoscut fapta în fața procurorilor DIICOT.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susținut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie și, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o și pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal .În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiștii nu au reușit să stabilească cui aparține ADN-ul.

La ultima audiere, Gheorghe Dincă și-a schimbat declarația inițială, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, dată dispărută în luna aprilie 2019. El le-ar fi spus procurorilor că Luiza a fost luată din casa lui de alte persoane.