ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în București, fiind deschis un dosar penal in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și alterarea integrității datelor informatice, anunță Agerpres.

Oficiali ai DIICOT au declarat că dosarul a fost preluat la data de 31 decembrie 2018.

Pe 29 decembrie, Primăria Municipiului București a reclamat accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Capitală.

Reprezentanții Companiei Municipale Management Trafic București, operator al sistemului de semaforizare din Capitală, au depus pe 29 decembrie o plângere penală, pe motiv că au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, cu potențiale consecințe deosebit de grave.

„Mai exact, s-a constatat că au fost deschise dulapurile care conțin automatele de dirijare dintr-o intersecție (deși acestea au sisteme de siguranță) și au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile roșu și verde ale semafoarelor și trecerilor de pietoni)", se arăta într-un comunicat al PMB, menționându-se că, dacă echipele de intervenție ale companiei municipale nu interveneau cu promptitudine, exista un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave, deoarece semafoarele ar fi putut afișa culoarea verde din toate direcțiile.