ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Festivalul Vâltoarea Mureșeană, care va avea loc în 27-29 august, tocmai s-a asociat cu o campanie de vaccinare, anunțată cu trei săptămâni înaintea manifestării, între 5-7 august. Astfel, prin această inițiativă, organizatorii sugerează că își doresc ca la evenimentul lor să fie prezente doar persoanele vaccinate, potrivit Agerpres.

"În perioada 5-7 august, Vâltoarea Mureșeană va organiza o campanie de vaccinare. În ultima perioadă a trebuit să renunțăm la numeroase evenimente culturale și sportive, ne-am petrecut majoritatea timpului liber acasă, între patru pereți. Este deci o bucurie pentru noi că anul acesta putem să organizăm cea de-a 8-a ediție a Vâltorii Mureșene. Reglementările în vigoare, în contextul pandemiei, statuează ca, la un anumit număr de participanți, aceștia să prezinte un certificat de vaccinare, un test PCR sau antigen negativ sau un certificat de anticorpi. În concordanță cu aceste prevederi, în cadrul Vâltorii vor avea loc evenimente (nu toate programele) unde se vor cere aceste documente. Echipa organizatorică a decis să ofere tuturor posibilitatea de a participa la oricare dintre evenimentele Vâltorii Mureșene și, după autorizația de la Direcția de Sănătate Publică, să organizeze o campanie de vaccinare cu trei săptămâni înainte de debutul Vâltorii", au precizat organizatorii festivalului.

"Aici se vor putea prezenta între orele 15,00 și 19,00 persoane cu vârsta peste 18 ani care nu au fost încă vaccinate și doresc să se imunizeze cu vaccinul Johnson & Johnson. În cazul acestui vaccin este de ajuns o singură doză. Nu este nevoie de înscriere prealabilă, doritorii pot să se prezinte având la ei cartea de identitate și masca de protecție. Dacă nu vrei să ratezi cel mai colorat eveniment al orașului, hai la vaccin!", continuă anunțul.

Punctul de vaccinare organizat de Vâltoarea Mureșeană va permite doritorilor, conform posterului, să se vaccineze cu o singură doză de la Johnson&Johnson.