ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Florin Cîțu (PNL) a demis miercuri 26 de secretari de stat ai USR-PLUS, la o zi după ce miniștrii aceleiași formațiuni politice s-au retras de la guvernare. Deciziile de demitere au fost publicate deja în Monitorul Oficial, informează Știri pe Surse

„Eu nu vreau să ajungem la momentul în care USR, alături de AUR și de PSD, vine la vot la o moțiune împotriva PNL. După aceea discutăm altfel. Oamenii sunt acolo... Bine, fără secretarii de stat. Eu vă spun care e frica mea. În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a declarat Florin Cîțu miercuri la televiziunea (guvernamentală?) care îl invită cel mai des.

Cei 26 de secretari de stat demiși din funcție sunt Adrian Covăsnianu (Transporturi), Horațiu-Lucian Cosma (Transporturi), Emil Sămărtinean (ANAF), Oana Ursache (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni), Alexandru-Paul Dimitriu (Justiție), Mihaela-Cătălina Bădoiu (Fonduri Europene), Florin Andrei (Finanțe), Costin-Traian Țîra-Rădulescu (Transporturi), Ovidiu-Mircea Ursuța-Dărăban (Justiție), Valentina Saygo (Economie), Corina Atanasiu (Fonduri Europene), Monica-Emanuela Althamer (Sănătate), Paul Ene (Economie), George-Aurelian Cățean (Agricultură), Irina Alexe (Interne), Simona-Carmen Fătu (Economie), Radu-Călin Pop (Mediu), Aurelian Mihăilescu (consilier viceprim-ministru), Marius Vulcan (consilier viceprim-ministru), Iulia Popovici (Cultură), Alina Pop (Muncă), Vlad-Gabriel Sincă (Energie), Tudor-Ionuț Oprea (Educație), Adrian-Ștefan Cîrstea (Sport), Elena Tudose (cabinet viceprim-ministru), Cristian-Marius Litan (Cercetare).

Potrivit unor surse politice, în ședința de guvern de joi ar putea fi demiși și cei 14 prefecți ai USR-PLUS, alături de cei 28 de subprefecți.