ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucian Ștefănescu, DJ-ul Europei Libere, a murit la Praga, pe 3 februarie 2023, la numai 63 de ani, potrivit unui anunț făcut de Radio Europa Liberă Moldova, transmite Evenimentul Zilei.

„Pentru Lucian, o aventură minunată și nesperată, într-un oraș pe care-l descria mereu drept „aproape ca Clujul”. În redacția Europei Libere a rămas legendară vorba lui Lucian, „uite, un colț ca la Cluj. Deși era clujean prin adopție”, scrie colega lui Ileana Giurchescu.

De-a lungul vieții sale, Lucian Ștefănescu a realizat peste 1.000 de interviuri cu personalități precum John McLaughlin, Don McCafferty de la Nazareth, Johnny Răducanu, Harry Tavitian, Sofa Surfers, Fanfara Ciocârlia, Mircea Ivănescu, Doina Cornea, Dan Deșliu, Neculai Constantin Munteanu, Emil Hurezeanu, Traian Băsescu, CP Tăriceanu, Dinu Patriciu, Ion Iliescu, baroneasa Emma Nicholson, congresmanul american Christopher Smith și mulți alții, relatează sursa citată.

„Să-i fie zborul lin” au scris atâția din colegii lui de la Chișinău, care l-au cunoscut și îndrăgit, alături de care – chiar și numai „digital” – au petrecut ore, zile, luni, ani de jurnalism la Europa Liberă. Să-i fie zborul lin și plin de sunete rare!”, se arată în articolul Ilenei Giurhescu.
 
Lucian și fiul lui, Elias
 
Lucian și fiul său, Elias