ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sebastian Ghiță a părăsit teritoriul României, el fiind convins că procurorii de la DNA Ploiești urmau să dispună față de persoana sa măsuri preventive după pierderea imunității parlamentare, se arată în documente din dosarul DNA Ploiești în care fostul deputat este cercetat pentru trafic de influență, spălare a banilor și constituirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit Agerpres, Sebastian Ghiță a fost dat, inițial, în urmărire generală, iar ulterior, întrucât din investigații a rezultat că acesta a părăsit teritoriul național, pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare la data de 10 ianuarie 2017.

În documentele citate se precizează că un martor a declarat, în decembrie anul trecut, că fostul parlamentar avea cunoștință despre existența unei cercetări penale efectuate față de persoana sa de către procurorii DNA Ploiești.

Sebastian Ghiță le-ar fi spus unor persoane de încredere că la DNA Ploiești „există în lucru un dosar urmare a unor denunțuri formulate de Baba de la Siveco și de Berdilă de la Romsys”, fiind convins că față de el urmează a fi dispuse măsuri preventive urmare a pierderii imunității conferite de calitatea de parlamentar.

Procurorii spun că aceste aspecte conduc la concluzia certă că Sebastian Ghiță în mod deliberat se sustrage urmăririi penale în cauză.