DNA s-a dotat cu sisteme noi de ascultare și urmărire, potrivit unei licitații publice. Începând de astăzi, Direcția are softuri care pot sparge orice fel de telefon din care poate extrage contacte, poze, mesaje, inclusiv cele care au fost șterse. Valoarea investiției se ridică la 670.00 de euro.
 
La capitolul telefoane telefoane mobile, achiziția DNA prevede softuri care să extragă date din telefoane, precum Apple, Alcatel, BlackBerry, Samsung, Sanyo, Sharp, Sony (SonyEricsson), însă lista este mult mai lungă. La acestea se adaugă și replicile chinezești ale dispozitivelor mobile și dispozitive de stocare de tip card de memorie.

DNA a cerut ca softul să suporte cel puțin 2400 modele de dispozitive mobile pentru deblocare parole/ecran pin și funcțiile de ocolire a măsurilor de siguranță. Potrivit caietului de sarcini, sistemul cumpărat de DNA va putea identifica locația unei persoane chiar dacă sistemul este în mod offline pentru GPS.

Nici ștergerea mesajelor sau a contactelor nu mai rămâne un secret. Softul achiziționat de Direcția Națională Anticorupție poate recupera inclusiv datele șterse din mobile sau calculatoare. Urmărirea se poate face și pe rețelele publice: modulul de procesare și analizare a artefactelor de tip Internet dispune și de motor de căutare și recuperare din spații nealocate (funcții carver) pentru aplicații web, cum ar fi: Facebook, Google Drive, Google Chat, Skype, Dropbox, Torrent etc", se arată în caietul de sarcini.

Softul poate să cloneze cartele, să decodeze agende de telefon, să acceseze notițele sau aplicațiile instalate în telefon.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews