ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


DNA  a pus sechestru pe bunurile, acţiunile şi conturile deputatului PSD Sebastian Ghiţă. Acesta este urmărit penal pentru trafic de influență și evaziune în dosarul Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

De asemenea, DNA a decis  poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând unui numar de 51 de societăți comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghiță. Printre aceste firme se numără RTV Satellite Net şi Teamnet Internaţional.

În cazul firmelor s-a dispus sechestru şi poprirea pe conturi până la concurenţa sumei de 129.343.768 lei, cu excepţia fondurilor alocate plăţii salariilor angajaţilor şi a celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice.
 
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, miercuri, că a fost extinsă acţiunea penală faţă de Sebastian Ghiţă, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată. Aceste noi infracţiuni se adaugă celei iniţial reţinute în sarcina lui Sebastian Ghiţă, respectiv cea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Procurorii au probe şi date că, în perioada 2000-2015, Sebastian Ghiţă a obţinut nelegal importante sume de bani, prin traficarea influenţei, sau aparent legal din fonduri publice, pe care le-a introdus într-un circuit financiar care nu are la bază operaţiuni reale.