ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


DNA investighează modul în care s-a desfășurat votul din diaspora la alegerile europarlamentare din 26 mai. Procurorii DNA au deschis dosar penal pentru modul în care s-a desfășurat votul în străinătate pe 26 mai, scrie cotidianul.ro

Organizația PNL diaspora a depus, săptămâna trecută, la Parchetul General, un denunț penal la adresa ministrului de Externe Teodor Meleșcanu din cauza problemelor care au fost în secțiile de votare din străinătate la alegerile europarlamentare. De asemenea,  Klaus Iohannis a criticat modul în care a fost organizat votul în diaspora și a cerut autorităților să ia măsuri urgente pentru ca românii din străinătate să poată vota în condiții normale.

Tot din cauza modului în care au fost organizate alegerile în diaspora, Opoziția a depus, luni, la Senat, o moțiune simplă la adresa ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu. În plus, atât partidele de opoziție, cât și președintele Iohannis, au cerut demisiile miniștrilor de Externe și de Interne, Teodor Meleșcanu și Carmen Dan. Cei doi miniștri au anunțat, însă, că nu vor demisiona din funcțiile pe care le dețin.