34 de persoane au fost condamnate definitiv în luna mai în dosare de corupție instrumentate de procurorii anticorupție, anunță DNA joi într-un comunicat. Printre „trofeele„ cu care se laudă DNA se numără și Liviu Dragnea, condamnat definitiv pe 27 mai, în dosarul Protecția Copilului Teleorman.
 
În cursul lunii mai 2019, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 34 inculpați prin 20 hotărâri judecătorești definitive, se arată în comunicatul DNA.

Printre condamnați se numără persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții:

- un președinte consiliu județean (Liviu Dragnea, în dosarul Protecția Copilului Teleorman)

- un viceprimar de municipiu (Horvath Anna, Cluj-napoca)

- un președinte ANAF (Sorin Blejnar, pentru trafic de influență)


- un director compania „Loteria Română" (Gheorghe Benea)

- șase persoane din conducerea unei direcții județene de protecția copilului (dosarul Liviu Dragnea)

- 3 avocați

- un executor judecătoresc

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 34 inculpați variază între 6 ani închisoare și amendă penală.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews