ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, s-au sesizat din oficiu și efectuează acte de urmărire penală in rem (față de faptă) cu privire la suspiciunea săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în cazul acoperișului Arenei Naționale, se arată într-un comunicat al DNA.

La începutul lunii noiembrie a anului 2015, Primăria București a decis închiderea "Arenei Naționale”, din cauza membranei acoperișului, care ar fi fabricată dintr-un material neomologat în România. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

"Sesizarea din oficiu a avut la bază următoarele: din datele existente, rezultă că proiectul prevedea edificarea unui acoperiș de tablă, fix, pentru care exista aviz ISU. Ulterior, proiectul a fost modificat, fără a se cunoaște motivele care au stat la baza deciziei, prevăzându-se construcția unui acoperiș retractabil, din alt material, aspect care impunea obținerea unui nou aviz ISU. La încheierea lucrărilor, deși se știa că nu este posibilă obținerea avizului, s-a efectuat plata către constructor. Construirea stadionului a costat 234 milioane euro, din care acoperișul a costat 84 milioane lei", se arată în comunicat.