ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O serie de e-mailuri publicate recent arată că Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) și șeful său de la Institutele Naționale de Sănătate din SUA (NIH) urmăreau înlăturarea rapidă și zdrobitoare a experților din sistemul de sănătate care au propus o strategie de controlare a pandemiei de Covid-19 fără lockdown-uri, arată InfoWars.

E-mailurile, publicate vineri de Subcomisia selectivă a Camerei Reprezentanților pentru criza de coronavirus, arată că Francis Collins, directorul NIH aflat în prag de pensionare, i-a spus lui Fauci, în octombrie 2020, să discrediteze Declarația de la Great Barrington (GBD) - o declarație care propune acțiuni în vederea dobândirii imunității de turmă prin „protejarea țintită” a persoanelor mai vulnerabile.
 
La câteva zile după publicarea acestei Declarații, Collins l-a informat pe Fauci și pe alți reprezentanți din domeniul sănătății că propunerea celor „trei epidemiologi marginali” a captat „multă atenție” și le-a solicitat să redacteze de urgență un text care să spulbere ideile de bază din document

 
La scurt timp după aceea, Fauci i-a trimis prin e-mail lui Collins un articol de opinie din revista Wired, care „demontează această teorie” și îi acuză pe cei trei oameni de știință - Martin Kulldorff, epidemiolog la Universitatea Harvard, Sunetra Gupta, epidemiolog la Universitatea Oxford, și Jay Bhattacharya, expert în politici de sănătate publică la Universitatea Stanford - că au lansat o propunere fără să „țină cont de metoda științifică” de evaluare între colegi a ipotezelor.
 
După ce Collins a lăudat acest răspuns „excelent”, Fauci i-a trimis un alt articol de opinie din revista The Nation, care „respingea teoria imunității de turmă”. Collins răspunde fiind de acord cu articolul respectiv, în care se susținea că ideea este o „amăgire ucigașă”. 

 
Această parte a schimbului de replici nu a fost inclusă în dezvăluirile făcute de subcomisie în raportul său de sfârșit de an, dar a fost publicată într-o serie de postări pe Twitter de Phil Magness, directorul departamentului de educație al Institutului American pentru Cercetare Economică (AIER), un grup de reflecție libertarian care a sponsorizat GBD. Magness condamnă „campania de defăimare” lansată ulterior de Collins împotriva oamenilor de știință printr-un articol din Washington Post în care a fost citat.
 
Fauci i-a trimis un e-mail și fostei coordonatoare a răspunsului la coronavirus de la Casa Albă, Deborah Birx, cerându-i să ia o poziție publică „foarte fermă” împotriva GBD. 

 
În urma publicării e-mailurilor, Bhattacharya a spus că este „ținta unui atac propagandistic din partea propriului meu guvern”, în timp ce Kulldorff a scris pe Twitter că rămâne valabilă „invitația” la o „dezbatere publică” pe tema imunității de turmă.
 
În timpul unui interviu acordat vineri postului Fox News, Collins și-a menținut punctul de vedere privind „demontarea” argumentelor celor trei epidemiologi, susținând că teoria imunității de turmă „nu are nicio noimă”, în opinia lui, deoarece implementarea acesteia ar fi provocat „sute de mii de decese suplimentare”.