ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul dr. Cioflan Emil Horia, supranumit ”medicul cu mâini de aur” și unul dintre cei mai buni medici în Obstetrică-ginecologie din Europa, a murit cumplit la doar 57 de ani, după cum a relatat și ActiveNews joi. El și-a găsit sfârșitul pe patul de spital, după mai multe luni în care a fost în comă, cauzată de un infarct violent. Durerea și șocul pierderii fiului a fost prea mult pentru mama sa, Ștefania Cioflan, un medic cu o reputație la fel de bună, a scris ȘtiripeSurse.

Chiar în ziua înmormântării fiului, medicul Ștefania Cioflan a murit de inimă!

Îngenuncheată de durere la aflarea veștii că fiul său este în comă, Ștefania Cioflan, medic pediatru, a suferit și ea un infarct și a ajuns la spital. Când a primit vestea pe care niciun părinte nu ar vrea să o primească vreodată, aceea că fiul său a trecut la cele veșnice, aceasta nu a mai suportat durerea și, chiar în ziua înmormântării medicului Horia Cioflan, și-a dat ultima suflare, a relatat RTV.

Doctor în Științe Medicale, chirurgie robotică, chirurgie oncologică ginecologică, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, Horia Cioflan a decedat chiar în cabinetul său.

Durerea a fost mult prea mare pentru mama sa, care s-a stins în ziua înmormântării fiului.

Horia Cioflan, CV impresionant

Activitate profesională universitară: Activa la Catedra de Obstetrică-Ginecologie, UMF Carol Davila, București Doctor în Științe Medicale. Activitate profesională medicală: Medic primar obstetrică-ginecologie, Competenta în: chirurgia endoscopică ginecologică și chirurgia minim-invazivă pelvină pentru restabilirea fertilității la femeie, histeroscopie, chirurgie laparoscopica ginecologica, tratamentul infertilității, reproducere umană asistata, fertilizare in vitro, medicina materno-fetală, ecografie obstetricală și ginecologică si colposcopie.

Efectua intervenții laparoscopice și histeroscopice pentru toate afecțiunile ginecologice, inclusiv pentru tratamentul endometriozei severe și al infertilității. Stagii de perfectionare: Diploma europeana în chirurgie endoscopică ginecologica la Univeristatea din Clermont Ferrand, Franța.

A primit numeroase premii obținute în centre de pregătire de valoare atât din țara cât și din străinătate: 2018: Fellow In Chirurgie Robotica, New Delhi, India 2017: Chirurgie Robotica în Oncologia Ginecologica, Milano, Italia 2016: Tehnici Chirurgicale Laparoscopice, Roma, Italia 2015: Gynecological Cancer and Laparoscopic Approach-State of the Art, Strasbourg, Franța 2015: New Insights in Prolapse Surgery-Vaginal and Laparoscopic Routes, Strasbourg, Franța. 2015: Fertilizare in Vitro, WORLD Laparoscopy Hospital, New Delhi, India 2014: Reproducere Umană Asistata, Național University Hospital, Singapore 2011: Chirurgie Histeroscopică, Centrul de Chirurgie Minim Invazivă, Universitatea Surry, Anglia. 2010-2011: Diplomă universitară europeană în Endoscopie Ginecologică, Universitatea d’Auvergne Clermont Ferrand, Franța 2009: Tehnici laparoscopice actuale în tratamentul endometriozei severe, Strasbourg, Franța 2009: Colposcopie de bază și avansată, Whittington Hospital, Londra, Anglia 2009: Chirurgie reconstructivă vaginală și pelvină avansată, The Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, Londra, Anglia 2008: Laparoscopie avansată, Centrul de Chirurgie Minim Invazivă, Guildford, Anglia 2008: Laparoscopie și histeroscopie de bază, Guilfdford, Anglia 2008: Managementul cuplului infertil. Tehnici de reproducere asistată, The Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, Londra, Anglia Co-autor al două cărți de specialitate și a 20 articole de specialitate publicate în țară și străinătate.

Alte activitati ca membru activ în: Societatea Română de Obstetrică și Ginecologie Societatea Română de Ecografie Obstetricală și Ginecologică Societatea Română de Chirurgie Minim Invazivă Ginecologică Societatea Americană de Chirurgie Laparoscopică Membru în comisiile de acordare a competențelor în chirurgia laparoscopică în ginecologie și histeroscopie.