Un grup de oameni au cântat spontan „Hristos a înviat”, în sâmbăta mare, la amiază, în timp ce așteptau la coadă în supermarket-ul Carrefour dintr-un mall din Piatra Neamț. Este posibil ca reacția lor să fi coincis cu momentul coborârii Sfintei Lumini la Ierusalim sau să fi fost generată de presiunea pusă asupra creștinilor pentru a nu se aduna la slujba de Înviere, în timp ce la mall sau la piață e liber, în pofida stării de urgență. 

Filmarea care a devenit virală pe Facebook este surprinsă cu telefonul preotului Petru Munteanu de la Biserica „Sfinții Voievozi” Săvinești-Neamț însă, după cum observă abcnews.ro, cei care au cântat „Hristos a înviat!” în timp ce stăteau cu cărucioarele la casa de marcat din supermarket,nu sunt neapărat teologi, ci „oameni de diverse vârste, îmbrăcați în diverse moduri (se vede și un tânăr în bermude), stârniți probabil de unul dintre cei care a fost scânteia acestei descătușări”. 

Clipul video a înregistrat în primele 5 ore după ce a fost postat aproximativ 2500 de distribuiri și 50 de comentarii. Mai mulți credincioși au mărturisit că acest gest i-a impresionat până la lacrimi, care nu erau lacrimi de întristare, ci de bucurie.

„Ce frumos! Ce minunat!
Păi dacă nu-i lasă autoritățile pe Creștinii Ortodocși Practicanți să cânte în Biserici: "Hristos a Înviat din morți, cu moartea pre moarte călcând, și celor din morminte, viață dăruindu-le", atunci cântă în Supermarketuri...!”, a scris un bărbat pe Facebook.

„Felicitări!!biserica este închisă,magazinele sunt pline!??!!Emoționant și în același timp un moment trist! Adevărat a înviat!!”, a reacționat o credincioasă în secțiunea de comentarii a postării.
 
Potrivit ordonanțelor militare emise după instituirea stării de urgență în contextul pandemiei de COVID-19, slujbele religioase se pot desfășura doar în prezența personalului oficiant, nu și a credincioșilor, existând posibilitatea transmiterii lor pe canale media. Potrivit versiunii revizuite a acordului dintre BOR și MAI, credincioșii vor primi la domiciliu „paștile” și lumina de Înviere, fără a avea permisiunea să iasă din casă.