ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Început de sesiune în legislativul UE cu huiduieli pentru Dacian Cioloș. Lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European, Cioloș a fost huiduit la scenă deschisă, miercuri, în plenul legislativului european. Totul s-a întâmplat în timpul discursului pe care liderul PLUS l-a susținut după ce socialistul David Sassoli a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului European, informează b1.ro.

Cioloș a vorbit de la tribuna plenului despre o Uniune Europeană care să fie mai aproape de cetățeni și a condamnat „negocierile de culise” dintre politicieni. Asta în contextul în care el a inițiat și a participat activ la astfel de discuții pe tema alegerii noilor lideri ai instituțiilor UE, iar grupul parlamentar pe care îl conduce, practic, a dinamitat acest proces.
 
„Propunem partenerilor proeuropeni proiectul unei conferințe pentru viitorul Europei în care să gândim modul în care putem aduce Europa mai aproape de cetățeni. În care să ne putem asigura că nu negocierile de culise sunt cele care determină figurile proeminente care trebuie să conducă Europa ci cetățenii pot să se exprime”, a spus Cioloș. În următorul moment s-au auzit din plen hohote de râs și huiduileli.

Cioloș s-a oprit pentru câteva secunde și a afirmat: „Așa o să facem, dragi colegi”.