ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacian Cioloș nu are dublă cetățenie, română și franceză. O spune Ambasada Franței la București, care, în urma polemicilor care au curs în ultimele ore pe acest subiect, a șters un text postat pe site-ul instituției, în care se făcea referire la dubla cetățenie a prim-ministrului desemnat.

Joi, Ambasada a transmis, printr-un comunicat, că informaţia a fost eronată  și și-a cerut scuze pentru această dezinformare care a născu polemici la București.
 
” În ultimele zile au circulat comentarii conform cărora dl Dacian Cioloș, prim-ministru desemnat, ar avea naționalitate franceză. Se pare că aceste comentarii se bazau pe un text al unui discurs publicat pe site-ul Ambasadei Franței cu ocazia unei recepții de la reședința Franței, din 5 martie 2015.  Această recepție nu a avut nicio legătură cu dl Dacian Cioloș, care, de altfel, nu a asistat la ea. În textul publicat pe site-ul Ambasadei Franței se indica, printre altele, în versiunea în limba franceză, că domnul Dacian Cioloș este « cetățean româno-francez», iar în versiunea în limba română că domnia sa are dublă cetățenie. Această informație era greșită.
 
Dacian Cioloș nu are naționalitate franceză”, precizează Ambasada Franței în comunicat. 
 
Prin urmare, textul respectiv a fost retras de pe site.

 ”Ambasadorul Franței regretă difuzarea unei informații inexacte și faptul că utilizarea ei a provocat controverse”, se mai spune în comunicat.
 
În final, ambasadorul Franței își cere scuze sincere față de prim-ministrul desemnat.