ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prima reacție a premierul Dacian Cioloș, după atentatul de la Bruxelles, a arătat că, din fericire, nu există victime cetățeni români.

"Îmi exprim speranța de solidaritatea din partea întregii Uniuni Europene pentru ce se întâmplă în Belgia și perioada dificilă prin care trecem. Mobilizarea noastră pentru lupta împotriva terorismului trebuie să rămână la un nivel cât mai mare", a spus premierul, conform b1.ro

Cioloș a subliniat că "aurtoritățile române au luat măsurile pentru a asigura protecția cetățenilor români care trăiesc în Belgia. Am discutat cu ambasadorul României la Bruxelles. Ambasada și reprezentanța sunt mobilizate să dea ajutor cetățenilor care au nevoie. Nu sunt victime cetățeni români în aeroport sau în stația de metrou. Cetățenii români în misiune la Bruxelles sunt la reprezentața permanentă, în siguranță. MAE a mobilizat deja la ambasada de la Bruxelles celula de criză, dar și număr de telefon la care se pot cere informații".

Premierul a precizat că pe aeroportul din Amsterdam se află o echipă care va prelua pasagerii cursei Tarom care a fost deviată.

"În România, lucrurile sunt sub control. Nu există riscuri pentru România. Am cerut ministrului Tobă și ambasadorului să transmită disponibilitatea pentru a-i sprijini dacă au nevoie. Am discutat cu Iohannis și am decis să ajutăm și românii, și autoritățile belgiene", a conchis acesta