ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe fostul comisar european Dacian Cioloş în funcţia de Prim ministru al României.

"În urma consultărilor cu partidele politice şi cu reprezentanţii oamenilor din stradă, am decis ca un Prim ministru independent, tehnocrat, este cea mai bună soluţie pentru România, acum când mai este un an până la alegerile parlamentare, când cu siguranţă vom avea un nou Parlament, un nou Guvern şi vom intra într-o nouă etapă. Aşadar, îl desemnez pentru funcţia de Prim ministru al României pe domnul Dacian Cioloş", a declarat preşedintele Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Palatul Cotroceni.

La rândul său, Dacian Cioloş a promis transparenţă în relaţia dintre Guvern şi societate, cerând un răgaz pentru a putea să-şi formeze echipa.

"Am intenţia să deschid Guvernul şi administraţia guvernamentală spre societate, să ascultăm şi să pregătim decizii împreună. În perioada următoare îmi voi concentra atenţia şi energia pentru a-mi forma echipa cu care voi merge în faţa Parlamentului. Imediat ce această echipa va fi formată şi vom avea susţinerea majoritară în Parlament, vom discuta mai departe despre proiectele pe care le avem", a spus Cioloş.


De la Palatul Cotroceni, Dacian Cioloş a plecat spre Piaţa Victoriei, pentru a se întâlni la GUvern cu premierul interimar Sorin Cîmpeanu.