ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Dan Andronic scrie că politicile economice actuale sunt proaste, iar guvernanții gândesc doar pe termen scurt. „România pare o găină fără cap. Prinsă între știrile legate de coronavirus și videoconferințele politice nu reușește să articuleze o politică economică post-criză”, scrie jurnalistul.
 
Prezentând doar o parte a măsurilor anunțate de principalele țări europene, Andronic se întreabă unde sunt acum în România acele măsuri de stimulare a economiei atât de necesare în această perioadă.

„Aseară discutam cu un prieten care-mi spunea o chestie stupefiantă: autoritățile au închis cinematografele și food-court-urile, cele care atrăgeau oameni, dar au lăsat deschise magazinele din mall-uri. Așa că administratorii acestora nu recunosc situația de forță majoră și încasează în continuare chirie.

Ionel Dancă ne spunea aseară că guvernul Orban a adoptat „pentru întreprinderile mici și mijlocii, facilitatea de amânare la plată a cheltuielilor cu utilitățile și plata chiriei”. Adică țineți magazinele deschise, chiar dacă nu intră nimeni în ele…

Câte luni poate plăti cineva o chirie uriașă pentru un spațiu comercial în care nu intră nimeni? O lună, două, după care vor da angajații afară…Iar ei vor intra în faliment”, scrie Dan Andronic.

„De ce guvernanții n-au procedat așa cum s-a întâmplat în alte țări, unde s-au lăsat deschise doar farmaciile și magazinele alimentare? Pentru că i-a apucat zgârcenia. Vor să-i menajeze pe marii contribuabili, pentru că ei plătesc taxe și impozite. Uitând că vorbim despre un mecanism în care marii contribuabili au nevoie de aportul celor mulți pentru a face cifre de afaceri uriașe”, afirmă jurnalistul.

Citiți textul integral AICI.