ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Barna a declarat pentru postul B1 TV că susține campania de vaccinare cu toată convingerea, indiferent de ce măsuri vor fi folosite pentru a încuraja procesul vaccinării, relatează Agerpres.

Afirmația vicepremierului vine după anunțul lui Macron de a institui obligativitatea vaccinării anticovid pentru toți lucrătorii din domeniul sanitar.

"În ce privește vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susțin cu toată convingerea. Adică eu chiar cred că ar fi trebuit să avem măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea, în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar pentru persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea”,a declarat Barna.

”Pentru că, da, vorbim de perspectiva unui val 4, care vedem ca în multe țări din lume este deja activ. Vorbim de o tulpină care răspunde la vaccin, și asta e foarte bine, dar pentru asta trebuie să fii vaccinat. Este mult mai molipsitoare, dacă la vechile tulpini, cea originală și cea britanică, dintr-o familie de 5, la cea originală se infectau una sau două persoane, la cea britanică erau trei, la aceasta, Delta, la această ultimă tulpină, se infectează 5 din 5. Deci, dacă îți intră virusul în familie toată familia face COVID. Ori e foarte important dacă ești vaccinat să nu ai simptome deloc sau foarte ușoare sau nici măcar să nu ajungi la spital, față de varianta în care nu ești vaccinat și, Doamne ferește, poți să ajungi la Terapie Intensivă sau într-o situație foarte gravă”, a adăugat vicepremierul.

Liderul USRPLUS a mai declarat că singura soluție pentru a evita situațiile neplăcute de anul trecut ar fi instituirea unor măsuri ferme pentru a încuraja oamenii să se vaccineze: ”Nu există, și o spun din păcate, posibilitatea vaccinării obligatorii, e o chestiune pe care o înțeleg și o respect, dar măsuri ferme prin care vaccinarea să fie încurajată le susțin, pentru că e soluția prin care putem cu toții să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situațiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut".