ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Artistul Dan Bittman a fost prezent, miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, în cadrul antena3, unde și-a arătat nemulțumirile față de felul în care autoritățile se raportează la pandmeia de Covid. Tot în cadrul emisiunii, Bittman a comentat declarațiile făcute de Andreea Moldovan.

Andreea Moldovan ,secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a declarat în urmă cu o zi că două săptămâni de carantină ar face minuni în România. 

Artistul Dan Bittman a comentat declarația secretarului de stat, afirmând că: "La un moment dat se face justiție în țara asta, în funcție de interese, nu că vreau eu, sau tu, sau domnii de aici din studio. Vreau să înțeleagă politicienii că la un moment dat vor veni alte generații de alți tineri frumoși (...) Cred că ne învârtim într-un cerc", potrivit antena3.

"Vreau să o provoc pe doamna Moldovan. Doamna Moldovan, mă uit în ochii dumneavoastră, vă rog frumos, dacă nu e nimic adevărat din ce spuneți, vă dați demisia? Nu o spun că o vă urmărim penal. Vă dați demisia? Vreau să văd și eu o chestie de demnitate umană'', a afirmat Dan Bittman la Sinteza Zilei.

"Doamna Moldovan, eu sunt de acord să stau două săptămâni în carantină începând cu mâine, dar dacă nu se întâmplă nimic și vreau să vă controlez în două săptămâni, vă dați demisia, dumneavoastră și toți ceilalți ai dumneavoastră? Trebuie să existe un raport de forțe egale. Vă dați demisia dacă nu se îmbolnăvește nimeni, dacă nu aveți niciun efect, dacă suntem sănătoși cu toții, dacă noi ne-am carantinat ca în anul trecut ca proștii și nu s-a întâmplat nimic, vă dați demisia? Dumneavoastră, Guvernul, ăia, ăla, că sunt nume", a continuat artistul.

Referitor la restricțiile aplicate de autorități, Bittman a declarat că "Sunt niște oameni care trebuie să înțeleagă că își asumă niște răspunderi. După zece ani de zile sunt politicieni care acum răspund. Cu familiile lor, cu funcțiile lor, au început să fie luați și ei. Credeau că sunt invincibili, că sunt imortali, că sunt excepționali...Trebuie cineva să își asume ceea ce face, ori aici în România au murit oameni la ATI arși, nu de COVID. Că erau internați pentru COVID e altă problemă, dar au murit arși. Nu răspunde nimeni. Dacă mâine îl calc pe unu pe o trecere de pietoni și sunt mai barosan, nu o să răspund, nu?", a declarat Bittman, conform antena3.